Skip to main content

New RefWorks: Käsikirjoituksen kirjoittaminen ja lähdeluettelon tekeminen

Lähdeluettelon tekeminen

Voit luoda haluamasi tyylisen lähdeluettelon -valikon Create bibliography -toiminnon avulla muokkaamatta samalla käsikirjoitusta. Lähdeluettelon voi tehdä joko koko tietokannasta, jostakin tietystä kansiosta tai valitsemistaan viitteistä.

Voit käyttää tätä toimintoa valmiin lähdeluettelon tekemiseen ja tarkistamiseen. Näin saat myös helposti liitettyä copy/pastaamalla lähdeluettelon käsikirjoitukseesi.

Valitse haluamasi viittauskäytäntö alasvetovalikosta.

Ohjeet oman tyylin muokkaamiseen.

Viittausten tekeminen Quick cite -toiminnolla

Voit tehdä viittaukset ja lähdeluettelon käsikirjoitukseesi nopeasti RefWorks-tililtäsi kopioimalla ja liittämällä.

  1.  Valitse ensin All documents tai tietty kansio, josta haluat valita viittaukset. Avaa -valikosta Quick cite -ikkuna.

  2. Valitse käyttämäsi viittaustyyli. Klikkaa Continue
  3. Lisää viittaukset käsikirjoitukseen valitsemalla listalta haluamasi viitteet yksitellen Copy citation -painikkeella. Liitä viite käsikirjoitukseesi. Viitteeseen tulee tähtitägäys merkiksi siitä, että se on valittu tulevaan lähdeluetteloon. Kun olet lisännyt kaikki viittaukset, valitse Continue to bibliography.

  4. Kopioi ja liitä lähdeluettelo käsikirjoitukseesi (Copy to clipboard). Huomaa, että Quick citella tehtyihin viittauksiin jälkeenpäin tulevat muutokset on tehtävä käsin suoraan tekstidokumenttiin. Pitemmissä käsikirjoituksissa kannattaa käyttää Write'N'Cite- tai Google Docs-työkalua.