Avoin julkaiseminen ja rinnakkaistallentaminen

Elsevier

Elsevierin alennus kirjoittajamaksuista on 50 % ja se lasketaan lehtien APC-listahinnoista. Listahinnat ja alennuksen piiriin kuuluvat lehdet löytyvät FinEllibin sivulta. Listahinnat ovat myös näkyvissä kunkin lehden omalla sivulla.

Alennuksen saamisen edellytykset oululaisille tutkijoille:

  • Artikkelin vastaava kirjoittaja on tutkijana Oulun yliopistossa.
  • Artikkeli julkaistaan alennuksen piiriin kuuluvassa lehdessä (linkki lehtilistaan FinElibin sivulla).
  • Artikkeli hyväksytään julkaistavaksi 1.1.2018-31.12.2020.

Vastaavan kirjoittajan tulee varmistaa rahoitus alennetulle APC-maksulle.

Ohjeet alennuksen saamiseen löytyvät FinElibin sivulta.

BioMed Central

Kirjaston tukijäsenyyden perusteella Oulun yliopiston tutkijat saavat 15 % alennusta BioMed Centralin, Chemistry Centralin ja Springer Openin julkaisumaksuista.

American Chemical Society (ACS)

FinELib-konsortio on solminut American Chemical Societyn kanssa sopimuksen, johon sisältyy mahdollisuus julkaista artikkeleita avoimena ilmaisilla open access -krediiteillä CC BY -lisenssillä.  Krediittiä käyttäessään kirjoittaja saa julkaista artikkelinsa avoimena ilman APC-maksua. Krediitin voi saada artikkeliin, joka hyväksytään julkaistavaksi sopimuskauden 1.1.2018-31.12.2020 aikana.

Ilmaisia krediittejä on vuosittain käytössä rajallinen määrä.

Lisätietoja ja ohjeet alennuksen saamiseen FinELibin sivulla.

 

Springer Nature

FinELib-konsortion sopimus Springer Naturen kanssa sisältää oikeuden julkaista artikkeleita avoimena Springerin hybridinimekkeissä sopimuskauden 1.10.2018-31.12.2020 aikana.

Alennuksesta takemmin FinELibin sivulla.

SCOAP3

Cernin käynnistämä maailmanlaajuinen hanke, jonka tavoitteena on tehdä "High energy physics" -alan lehdistä kustantajasta riippumatta OA-lehtiä. Oulun yliopisto on FinELibin kautta SCOAP3 –konsortion jäsen.

Wolters Kluwer/Lippincott

FinELib-konsortio on solminut Wolters Kluwerin kanssa sopimuksen, johon sisältyy mahdollisuus julkaista rajoitettu määrä artikkeleita avoimena maksutta CCBY- tai CCBY-NC-ND-lisensseillä sopimuskauden aikana. Organisaatiokohtaista OA-koodia käyttäessään kirjoittaja saa julkaista artikkelinsa avoimena ilman APC-maksua. Maksuttomuuteen oikeuttavaa koodia voi käyttää artikkeliin, joka hyväksytään julkaistavaksi sopimuskauden aikana (1.1.2018 - 31.12.2022).

Lisätietoja alennuksesta ja ohjeet löytyvät FInELibin sivulta.

Alennukseen oikeuttavan koodin voi pyytää: openpublishing ÄT oulu.fi

IEEE

FinELib-konsortio on solminut IEEE:n kanssa sopimuksen, johon sisältyy mahdollisuus julkaista artikkeleita avoimena ilmaisilla open access -krediiteillä CC BY -lisenssillä.

Krediittiä käyttäessään kirjoittaja saa julkaista artikkelinsa avoimena ilman APC-maksua. Maksuja voi tulla kirjoittajalle kuitenkin tulla esim. väreistä, sivuista ja jälkipainoksista.

Krediitin voi saada artikkeliin, joka hyväksytään julkaistavaksi  20.1.2020-31.12.2020 välillä niin kauan kuin ilmaisia krediittejä riittää (tilaajaorganisaatioilla yhteensä 10 krediittiä).

Ilmaisia krediittejä käytössä rajallinen määrä. Yhdellä krediitillä voi julkaista yhden OA-artikkelin.

Alennuksesta tarkemmin FinElLbin sivulta.