New RefWorks: Yleistä

Uusi RefWorks

RefWorksista on julkaistu kokonaan uusi versio - New RefWorks. Vanha versio (Legacy) on käytettävissä ainakin tammikuuhun 2018 asti.

HUOM! Ennen siirtymistä uuteen versioon ota huomioon, että:

• Vanhalla versiolla luotuja Word-dokumentteja ei voi päivittää uudella versiolla. Älä siis siirry uuteen versioon, jos sinulla on keskeneräinen kirjoitustyö.
  • Oulun yliopiston räätälöidyt tyylit (mm. Actan uusin versio, tutkinto-ohjelmien omat tyylit) eivät ole käytettävissä uudessa versiossa, ja voit joutua muokkaamaan tyylin itse.

Uuteen versioon luodaan uudet tunnukset, joten voit käydä tutustumassa siihen, vaikka käyttäisit vielä vanhaa versiota. Uuteen versioon voi tuoda (import) vanhan version viitteet.

Vinkki: käytä uudessa ja vanhassa versiossa eri salasanaa, jotta voit kirjautua molemmilla Wordin Write'N'Cite-työkaluun.

New RefWorksin virheet ja tunnetut ongelmat

• Skandit ja monet erikoismerkit eivät tällä hetkellä siirry RefWorksiin; esimerkiksi Björk siirtyy muodossa Bjrk. Tarkista ja korjaa siirtämäsi viitteet heti, kun olet tuonut ne RefWorks-tilillesi.
  • Oulun yliopiston vanhaan RefWorksiin itse tekemiä viittaustyylejä ei ole voitu siirtää uuteen RefWorksiin.
  • Myöskään viimeisin päivitetty Acta Universitatis Ouluensis -tyyli ei ole uudessa RefWorksissa
  • Write'N'Citessa tyylien (Styles) Recent styles -valikoimaan saa haluamansa tyylin käymällä RefWorks-tilillä ja käyttämällä kyseistä tyyliä päällä joko Create bibliography tai Quick cite -työkalussa tai Citation view -näkymässä.
  • Tuplakontrolli toimii epävarmasti.
  • Tietueista ei voi tehdä tuplia.

Mitä RefWorks on?

uusirefworks

New Refworks-ohjelmalla voidaan:

• luoda henkilökohtainen online -tietokanta
  • jakaa viitteitä käyttäjien kesken
  • tehdä lähdeluettelo
  • kirjoittaa lähdeviitteet tekstiin

Alumni-ohjelma

RefWorksin käyttöoikeus säilyy valmistumisen tai työpaikan vaihtamisen jälkeen niin kauan kuin Oulun yliopistolla on tilaus palveluun.
Päivitä RefWorks-profiiliasi vaihtamalla asetuksissa käyttäjätyypiksi (role) Alumnus/Alumna. Vaihda samalla yliopiston sähköpostiosoite käyttämääsi sähköpostiosoitteeseen.

Tarvitsetko apua?