New RefWorks: Cite in -työkalut

Tarvitsetko apua?

RefWorksin asiakastuki: refworks.support@proquest.com

Cite in Microsoft Word

Write-N-Cite on RefWorksin apuohjelma, jonka avulla teet käsikirjoitukseesi tekstiviittaukset ja lähdeluettelon. Ohjelma asentuu MS Wordin RefWorks-välilehdelle. Vaihtoehtoisesti voit käyttää ohjelmaa MS Wordin References-välilehdellä.

Jos sinulla on yhteensopivuusongelmia, käytä Quick Cite- tai Google Docs Add-on -toimintoja.

Write-N-Cite ei toimi Office 365 kanssa. Huomaa, että O365-käyttäjät voivat ladata Wordin työpöytäversion omille laitteilleen.

Järjestelmävaatimukset

Write-N-Cite:n käyttäminen

Lataa koneellesi Write-n-cite-apuohjelma RefWorksin tools-valikosta.

• Avaa RefWorks-välilehti Word-ohjelmassa, kirjaudu Write-N-Cite-ohjelmaan.
  • Valitse viittaustyyli.
  • Lisää tekstin sisäiset viittaukset tai alaviitteet ja lähdeluettelo.
  • Tallenna työsi.

1. Avaa Write-N-Cite

Huom. Ensimäisellä kerralla tarvitset Internet-yhteyden kirjautuaksesi RefWorks-tietokantaasi ja synkronisoidaksesi sen Write-N-Citen kanssa.

Kirjautuminen:

1. Avaa Wordin RefWorks-välilehti.

2. Klikkaa Log In -painiketta.

3. Paina RefWorks-ikonia, syötä sähköpostiosoitteessi ja salasanasi sekä klikkaa "Login".

Kun ensimmäisen kerran kirjaudut Write-N-Cite-ohjelmaan, se automaattisesti synkronoituu RefWorks tilisi kanssa.
Aina kun teet muutoksia ReWorksissa, muista painaa Sync my Database -painiketta, jotta muutokset tulevat näkyviin myös Write-N-Citessä.

2.  Valitse viittaustyyli

Valitse työsi viittaustyyli. Viittaukset tai alaviitteet näkyvät dokumentissasi sillä viittaustyylillä, jonka olet valinnut. Voit aina vaihtaa tyyliä myöhemmin, jos sinulla on siihen tarvetta.

1. Valitse tyyli Style-vetovalikosta. Siellä on lista RefWorksin recent styles -tyyleistä.

2. Klikkaa tyylin nimeä.

3. Voit vaihtaa viittaustyylin ja muotoilla työsi uudelleen milloin tahansa klikkaamalla Style-kohtaa ja valitsemalla uuden viittaustyylin. (Jos haluamasi tyyli ei näy valikossa, käy RefWorks-tililläsi, valitse haluamasi tyyli esim. Create bibliography toiminnolla. Näin se siirtyy omiin suosikkityyleihisi. Klikkaa vielä Write'N'Citessa Sync My Database.)

3.  Lisää lähdeviitteet tai alaviitteet ja lähdeluettelo

1.  Klikkaa Insert Citation ja Insert New avataksesi insert/edit citation -laatikon. Jos olet aikaisemman käyttänyt WNC:a, näkyvillä on aikaisemmin käyttämiäsi viitteitä.

2. Kun Insert/Edit Citation -laatikko on näkyvillä, voit selata lähdeviitteitä kansioittain tai katsoa kaikkia yhtä aikaa (voit järjestää ne tekijän, vuoden tai nimekkeen mukaan) tai voit hakea hakulaatikon avulla tiettyä viitettä.

Vinkki: Klikkaamalla oikeaa hiiren painiketta saat näkyviin kaikki lähdeviitteen tiedot.

Kaikki tiedot -näkymä:

3.  Klikkaa lähdeviitettä, jonka haluat liittää työhösi. Näät esikatselu-laatikossa viitteesi valitsemasi viittaustyylin mukaisena..

Vihje:  Jos sinun tarvitsee lisätä toinen lähde samaan kohtaa, klikkaa + -painiketta Compose Citation -alueella.

4. Klikkaa OK ja lähdeviite siirtyy Word-dokumenttiisi.

5. Lisätäksesi
alaviitteen valitse Make Footnote -kohta Edit Reference -alueella. Kun teet alaviitteitä, et voi vaihtaa viittaustyyliä tekstin sisäisiksi viittauksiksi. Voit kuitenkin tehdä uudet tekstin sisäiset viittaukset.

6. Voit lisätä lähdeluettelon milloin vain kirjoittamisen aikana. Klikkaa Bibliography Options, Insert Bibliography.  Huom.: Lähdeluettelo muodostuu työssäsi siihen kohtaan missä kursori on.

Lähdeluettelon voi poistaa painamalla Remove Bibliography and tekemällä lähdeluettelon uudelleen oikeaan kohtaan.

4. Tallenna työsi.