Tietojenkäsittelytieteiden, sähkö-, tietoliikenne- ja tietotekniikan tiedonhakuopas: Lehdet

Sanomalehdet

Rinnakkaisjulkaiseminen

Tietoa tieteellisten artikkelien rinnakkaisjulkaisemisesta (itsearkistointi).

SHERPA-ROMEO ylläpitää listaa kustantajien politiikasta itsearkistoinnista avoimissa julkaisuarkistoissa.

Avoin (Open Access, OA) -julkaiseminen

Tieteellinen julkaisu on avoimesti saatavissa, kun se on sekä tiedeyhteisön että suuren yleisön luettavissa internetistä ilmaiseksi ja esteettömästi.

Opas avoimesta julkaisemisesta.

Tieteenalakohtaiset lehtilistat

SCImago Journal & Country Rank sisältää tieteenalakohtaisia listoja Scopus-tietokannan sisältämistä lehdistä, konferensseista ja kirjoista. Listoja voi järjestellä erilaisen indikaattorien mukaan.

Journal Citation Reports mahdollistaa Web of Science -tietokantaan sisältyvien lehtien vartailun ja arvioinnin. Tietokannan sisältämät yli 10000 lehteä on jaoteltu yli 200 tieteenalakohtaiseen kategoriaan.

Keskeiset kokotekstitietokannat

Lehden löytyvyys

Lehtien etsimiseen sopivia työkaluja:

Lehtien arviointi

Opas tieteellisiin julkaisuihin pohjautuvaan arviointiin: Lehtien arviointi