Ovid Medline ohjeet: Vapaasanahaku

Search Fields - vapaasanahaku yhdellä hakukentällä

Kirjoita kenttään hakusana (esim. lung cancer) tai hakulauseke (esim. lung cancer and smoking) . Valitse kohdekenttä/kentät (esim. otsikko, tiivistelmä),
joista haluat ohjelman hakevan hakusanoja.

Aiheenmukainen tiedonhaku

-       käytä vapaita itse miettimiäsi hakusanoja ja katkaise sanat tarvittaessa katkaisumerkillä (* tai $). Katkaisemalla sanan
sopivasti ohjelma hakee sanan eri taivutusmuotoja esim. disease* löytää sanat disease, diseases, diseased.

-       mieti kaikki mahdolliset synonyymit ja tee haku niillä.

-       hyviä haun kohteita ovat Title ja Abstract. Abstract voi tuottaa liikaa osumia, jolloin haku kannattaa kohdistaa pelkästään Title-kenttään.

-       erilliset haut yhdistetään Search Historyn kautta. Mutkikkaammissa hauissa kannattaa käyttää Multi-Field -hakutyyppiä.

Huom ! Myös eri hakutyypeillä tehtyjä hakuja (esim. Advanced Search, Search Fields) voi yhdistellä keskenään.
Poikkeuksena tässä on Basic-haku, jota ei yhdistetä muihin hakuihin.

Multi-Field Search - vapaasanahaku usealla kentällä

Tyypiltään samanlainen kuin Search Fields –haku, katkaisu ja synonyymien käyttö tärkeää.

Medline

Medline on käytettävissä yliopiston ja OYS:n verkossa sekä etäkäyttöön kirjautumisen kautta.