Tieteellisiin julkaisuihin pohjautuva arviointi: Ulrichsweb

Ulrichsweb - Global Serials Directory

Ulrichsweb sisältää tietoja kaikentyyppisistä nykyisin ilmestyvistä ja/tai  lakkautetuista, aikakauslehdistä, tieteellisistä lehdistä, sanomalehdistä ja  sarjajulkaisuista. Ulrichswebin sisältö on globaalia.  Tietokantaa päivitetään viikoittain. Nimi Ulrich's tulee sen perustajan Carolyn Farquhar Ulrichin mukaan, joka oli New York Public Libraryn kausijulkaisuosaston johtaja. Ensimmäinen painettu Ulrich's julkaistiin vuonna 1932. Lue lisää Ulrichswebistä.

Ulrichswebin hakumahdollisuuksia

Ulrichsweb tarjoaa monenlaisia hakuominaisuuksia. Pikahaulla voi hakea julkaisua sen nimellä, nimen osalla, ISSN-numerolla, avainsanalla tai aiheen mukaan. Mahdollista on hakea julkaisuja myös esim. aihealueen ja/tai  julkaisumaan mukaan. Jokaisesta julkaisusta saa kattavasti yksityiskohtaista tietoa.  Lue lisää Ulrichswebin hakuominaisuuksista.

Kuvassa Genome Research-lehden tietoja.  Tietueesta käy ilmi mm., onko lehti referoitu ja mihin tietokantoihin sitä indeksoidaan.
Kuvan lähde Ulrichsweb <http://ulrichsweb.serialssolutions.com/title/1407480114611/196284>. Viitattu 8.8.2014

Open Access -lehdet Ulrich's -tietokannassa

Tietokanta sisältää kaikki DOAJ-tietokantaan (Directory of Open Access Journals) kuuluvat Open Access lehdet ja lisäksi muita OA-julkaisuja.

Open Access -lehtien hakeminen. OA-lehdet löytyvät, kun haun  rajauksen Price Type -kohdassa valitsee vaihtoehdon free.
Kuvan lähde: Ulrichsweb <http://ulrichsweb.serialssolutions.com> 24.6.2013.