Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tietokantojen oppaat: ProQuest

Keskeisimpien Oulun yliopistossa käytössä olevien tietokantojen pikaoppaat

Katkaisu- ja korvausmerkit

Katkaisu- ja korvausmerkit eivät voi olla hakutermin ensimmäisenä merkkinä.

Hakasulkeissa oleva asteriski ja numero [*n] korvaa n merkkiä, n 0-20:

econom[*20]  > economy, economics, economically, econometrics...

 

Asteriski eli tähtimerkki * korvaa 0-5 merkkiä:

teach*  > teach, teacher, teaching..., EI: teacherpreneurs, teachability, teachership...
child*  > child, children's, childhood..., EI: childbearing, childlessness...


Testaa kuinka paljon viitteitä menetät käyttämällä pelkkää tähtimerkkiä verrattuna [*20]-merkkiin:

teach[*20] NOT teach*

 

Kysymysmerkki ? korvaa 0 tai 1 merkkiä:

humo?r[*20]  > humor, humour, humorousness...
voidaan hakea myös humor[*20] OR humour[*20]
organi?ation*  > organization, organisational, organizationally...
voidaan hakea myös organisation* OR organization*

 

Katkaisumerkillä haettuja termejä ei huomioida relevanssilajittelussa. Jos haussasi on katkaisumerkillisiä ja -merkittömiä sanoja, katkaisumerkittömät sanat korostuvat relevanssilajittelussa.


Fraasit ja sanaliitot

Lainausmerkeillä etsitään peräkkäin esiintyviä sanoja. Voi käyttää katkaisua, ei löydä edes monikkomuotoja ilman katkaisumerkkiä:

"scien* literac*" > science literacy, scientific literacies

 

Fraasihakuun voi käyttää myös yhdysviivaa. Yhdysviivallisena haettaessa löytää myös yhdysviivattomat. Ilman yhdysviivaa tulkitaan eri sanoiksi, jolloin haku onkin AND-operaatio.

talk-show >  talk-show, talk show, talk-shows, talk shows
artific*-intelligen* on sama kuin "artific* intelligen*"


Jotkin yhdysviivalliset sanat voidaan kirjoittaa myös yhteen. Ne on haettava OR-operaattorilla:

multi-profession* OR multiprofession* 

Boolen operaattorit ja hakulausekkeet

Boolen operaattorit AND, OR, NOT voi kirjoittaa pienillä tai isoilla kirjaimilla.

Samaan hakulaatikkoon ilman Boolen operaattoria kirjoitetut sanat on AND-operaatio:                      

wind power on sama kuin wind AND power on sama kuin wind and power

 

Ilman sulkuja ohjelma suorittaa operaatiot seuraavassa järjestyksessä: 1. PRE, 2. NEAR, 3. AND, 4. OR, 5. NOT. Sulkujen sisälle laitettu suoritetaan ensin:

heart AND (attack OR failure) 

Läheisyysoperaattorit

PRE/n tai P/n sanat annetussa järjestyksessä, n ≥ 0

special pre/2 education > special education, special needs education
(sme OR smes OR smb OR smbs) OR ((small* OR medium*) PRE/3 (business* OR compan* OR enterpris* OR firm* OR corporation*))
"artific* intelligen*" on sama kuin artific*-intelligen* on sama kuin artific* p/0 intelligen*

 

NEAR/n tai N/n sanat kumminpäin vain, n ≥ 0. 

energy near/5 polic*

Sulkeita käyttämällä läheisyysoperaatioon voidaan lisätä vaihtoehtoisia termejä:

(speech OR language) N/5 ( disabilit* OR disorder* OR impairment*)

Testaa kuinka paljon viitteitä menetät käyttämällä fraasihakua verrattuna läheisyysoperaatioon:

artific* near intelligen* NOT "artific* intelligen*"

Rajaukset, lajittelut ja kokotekstit

Anywhere hakee myös kokoteksteistä eli kirjojen sisällöistä ja artikkeleiden PDF:istä sellaisissa tietokannoissa, jotka sisältävät kokotekstejä.

Show results outside my library’s subscription: laajenna hakua tilattuja tietokantoja laajemmalle.

Peer reviewed: vertaisarvioidut lehdet.

Linkityspalvelun linkki, jolla pääsee artikkelin kokotekstiin, jos kokotekstiä ei ole ProQuestin tietokannoissa: External Link Icon

Aikakatkaisu, kirjautuminen ja viitteidenhallinta

Tietokannassa voi olla aikakatkaisu, eli yhteys menee poikki tietyn ajan kuluttua, jos tietokantaa ei käytetä. Aikakatkaisunkin vuoksi on hyvä tallentaa hakuja ja julkaisuja kirjautumalla tietokantaan. 

  • Basic Search Forms, Search Results and other similar screens: Session timeout after 30 minutes of inactivity.
  • Full Text PDF and other similar screens: Session timeout after 60 minutes of inactivity.
  • If a user has multiple ProQuest documents open in the same browser, activity in any one of those tabs will extend the session length.
  • Ebook Central has a session inactivity timeout of 30 minutes.

ProQuest-tietokannat

ProQuest-tietokannat

ABI/INFORM | Accounting, Tax & Banking Collection | Asian & European Business Collection | Business Market Research Collection | Coronavirus Research Database | Early English Books Online | Ebook Central‎ | Criminal Justice Database | National Criminal Justice Reference Service (NCJRS) Abstracts Database‎ | Education Database‎ | ERIC‎ | International Bibliography of the Social Sciences (IBSS) | Library & Information Science Abstracts (LISA)‎ | Library Science Database | Linguistics and Language Behavior Abstracts (LLBA)‎ | Linguistics Database‎ | PAIS Index | Policy File Index | Political Science Database | Worldwide Political Science Abstracts‎ | Social Science Database | Applied Social Sciences Index & Abstracts (ASSIA)‎ | Social Services Abstracts | Sociological Abstracts | Sociology Database‎

E-kirjat: Ebook Central (ProQuest)

Etusivun Browse Subjects -linkistä pääset katsomaan kokoelmaa aihealueittain. Oulun yliopiston ostamat saat esille valitsemalla Owned and subscribed to by my library.

Kirjojen yhtäaikaisten käyttäjien määrä vaihtelee yhdestä rajoittamattomaan.

PDF print/chapter download:
- Tulostusoikeus on rajoitettu kirjakohtaisesti.
- Kirjojen kappaleita voi ladata PDF:inä tulostuskiintiön puitteissa.

Kirjoja voi lukea selaimella (Read Online).

Kirjoja voi ladata omalle laitteelle (Full Download); laina-aika vaihtelee kirjakohtaisesti.
- Adobe Digital Editions -ohjelma on oltava asennettuna.
- iPadilla ja Android-laitteilla käytettäessä laitteeseen on ladattava Adobe Digital Editions app.

  • Kirjaudu Ebook Central -tunnuksillasi. Mikäli tunnuksia ei vielä ole, luo ne Ebook Central -palvelussa Sign in -linkin kautta.
  • Valitse haluamasi e-kirja.
  • Klikkaa Full Download -kuvaketta.
  • Valitse käyttämäsi laite.
  • Joillekin kirjoille on mahdollista valita myös eripituinen laina-aika ja EPUB-formaatti.

APUA TIEDONHAKUUN

Pyydä apua tiedonhakuun aiheestasi.
Kysy tietokannoista, e-kirjoista, artikkeleista tai viitteidenhallinnasta.
Sähköposti: informationservice(at)oulu.fi