Ovid Medline ohjeet: Haun rajaaminen

Haun rajaaminen julkaisuvuosilla, kielellä, potilaiden iällä jne

Rajaukset voi tehdä ennen hakua valitsemalla rajaukset hakukentän alapuolella näkyvistä Limit-vaihtoehdoista.

Rajauksen voi tehdä myös jälkikäteen, jolloin

-       käytössä on enemmän rajausmahdollisuuksia

-       rajauksen voi tehdä johonkin hakuhistorian aikaisempaan tulosjoukkoon

-       Seach Fields-haussa ainoa tapa tehdä rajauksia

Esim. Rajataan hakuistunnon aikana aikaisemmin tehty haku jälkikäteen tiettyinä vuosina ilmestyneisiin, vanhuksia käsitteleviin englanninkielisiin artikkeleihin.

Jätä hakukenttä tyhjäksi ja paina Additional Limits-painiketta. Jos olet Search Fields -haussa, vaihda ensin hakutyyppi esim.
Advanced Search -hakuun, jotta saat tämän painikkeen näkyviin.

Valitse hakuhistoriasta rajattava joukko (verenpaineen lääkehoito) ja haluamasi rajaukset (englanninkieliset, 2012- tähänastiset,
potilaiden ikä vähintään 80 vuotta).

Osoita lopuksi Limit A Search –painiketta.

Medline

Medline on käytettävissä yliopiston ja OYS:n verkossa sekä etäkäyttöön kirjautumisen kautta.