Hoitotyö: Apua tiedonhakuun

Alakohtaiset tiedonhakuoppaat | Oamk

Mistä apua hakusanoihin?

Ennen tiedonhakua kannattaa miettiä, mitkä käsitteet liittyvät aiheeseen. Tärkeimpiä hakusanojen lähteitä ovat aineiston sisällön kuvailuun käytetyt asiasanastot. Myös sanakirjoja kannattaa hyödyntää.

Google Scholar

Perus-Googlen lisäksi kannattaa testata myös hakua Google Scholarista, joka keskittyy hakemaan tieteellistä aineistoa. Älä kuitenkaan tyydy pelkästään Googlen hakukoneiden tuottamiin tuloksiin. Hyvä tiedonhaun tulos perustuu useiden tietolähteiden käyttöön!

Kirjallisuuskatsaukset

Miten teet systemaattista tiedonhakua aiheestasi? Miten muodostat kattavan ja tarkan hakulauseen? Mihin tietokantoihin kohdistaa haku? Miten dokumentoida haku siten, että se on toistettavissa? Näihin kysymyksiin on vinkkejä Systemaattisen tiedonhaun oppaassa.

Tiedonhaun itseopiskelumateriaali

<none>

Näytön jäljillä -opas

Elomaa, L & Mikkola, H. 2010.Näytön jäljillä - tiedonhaku näyttöön perustuvassa hoitotyössä. Turun ammattikorkeakoulun oppimateriaaleja 12. Viides uudistettu painos. Turku: Turun ammattikorkeakoulu.