Skip to Main Content

Tietokantojen oppaat | Oamk: Oppiportti

Oppiportti

Oppiportti Duodecimin verkkopalvelu, joka sisältää hoitotyön ja lääketieteen oppikirjoja, verkkokursseja, videoita ja luentoja.

Oppikirjat

Kun olet löytänyt haluamasi oppikirjan, klikkaa kohtaa "Avaa oppikirja" ja sitten "Jatka sisältöön kirjautumatta", jos haluat vain lukea kirjaa, etkä halua esimerkiksi tallentaa sitä omaan kansioosi.

Kirjoja luetaan selaimessa. Niitä ei voi ladata omalle koneelle offline-käyttöön. Kirjoista voi tulostaa sivuja luku kerrallaan.

Verkkokurssit

Suorittaaksesi Oppiportin verkkokursseja luo Oppiportti-tili. Lue ohjeet tilin luomiseen alhaalta.

Hakuominaisuudet

Voit hakea aineistoa hakukentässä. Kirjoittamalla sanan alun, pudotusvalikkoon avautuu hakusanan sisältäviä sanoja. Hakukentän alapuolelle aukeaa lista aineistoista, jotka sisältävät haetun sanan. 

Boolen operaattorit

 • Myös Boolen operaattorit AND, OR ja NOT ovat käytössä.
 • AND on oletusoperaattori
kuntoutus AND syöpä
syöpä OR kasvain
reuma NOT laps*

 

Sanan katkaisu

 • Sanan katkaisuun käytetään asteriskia *.
kas* löytää mm- kasvu, kasvun, kasvaimet, kasvirohdosvalmisteet

Verkkokurssit Oppiportti-tilin henkilökohtaisilla tunnuksilla

Tarvitset Oppiportti-tilin, jos haluat suorittaa verkkokursseja ja saada kursseista todistuksia. Voit luoda tunnuksen kampuksen verkossa tai etäkäytössä. Jos et ole kampuksen verkossa, kirjaudu Oppiportin etäkäyttöön Oula-Finnan tai tietokantaoppaiden kautta. 

 1. Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi Oppiportissa. Valitse Oma Oppiportti > Uusi käyttäjä. Käyttäjätiliin liitetään yliopiston Oppiportti-lisenssin mukaiset käyttöoikeudet. 
 2. Käyttäjätunnukseksi tulee sähköpostiosoitteesi. Valitse salasana tilillesi.
 3. Jätä rekisteröitymiskoodia kysyvä kenttä tyhjäksi.
 4. Klikkaa Luo uusi Duodecim-tili.
 5. Tunnuksen luomisen jälkeen voit kirjautua palveluun mistä vain.

 

Apua ongelmatilanteisiin:

 • Kirjautumisessa ja kurssien suoritusmerkintöjen rekisteröinneissä on esiintynyt joitakin ongelmia. Voit pyytää apua kirjastosta tai osoitteesta oppiportti@duodecim.fi
 • Palvelun tuottajan käyttöohjeet ja usein kysytyt kysymykset löytyvät Oppiportin etusivun alavalikosta.

 

Lisätietoa käyttöoikeuksista:

 • Tilin käyttöoikeudet ovat voimassa 12 kk siitä, kun niitä on viimeksi käytetty yliopiston verkossa. Jos tunnuksia on käytetty viimeksi tammikuussa 2021, niin tunnus vanhenee tammikuussa 2022. Pääset kuitenkin edelleen Omat tiedot -kohtaan, jossa on raportit suoritetuista verkkokursseista.
 • Oppiportti-tunnuksen käyttäminen toisen Oppiportti-oikeuksia hankkineen organisaation (esim. sairaalat tai terveyskeskukset) verkossa voi muuttaa tilisi käyttöoikeuksia. Voit palauttaa yliopiston/Oamkin käyttöoikeudet kirjautumalla uudestaan yliopiston verkossa olevalta koneelta henkilökohtaiselle Oppiportti-tilillesi.
 • Opintojen päätyttyä voit jatkaa Oppiportti-tilin käyttöä eri organisaation käyttäjänä. Tällöin saat käyttöösi ko. organisaation tilaamat verkkokirjat ja verkkokurssit.

Oppiporttiin kirjautuminen (yliopisto)

Oppiporttiin kirjautuminen (Oamk)