Skip to Main Content

E-aineistojen etäkäyttö: Terveysportin, Oppiportin e-kirjojen ja verkkokurssien etäkäyttö

Kirjaudu Terveysporttiin tai Oppiporttiin aina Oamkin staff/students –tunnuksilla tai VPN-yhteydellä. Jos haluat suorittaa Oppiportin verkkokursseja, kirjaudu tämän jälkeen erikseen Oppiporttiin tekemilläsi Oppiportti-tilin tunnuksilla.

Huom! Voit lukea Oppiportin e-kirjoja ym. etänä ilman rekisteröitymistäkin. Kirjaudu sisään tarvittaessa Oamkin staff/students-tunnuksilla.

Verkkokurssit Oppiportti-tilin henkilökohtaisilla tunnuksilla

Tarvitset Oppiportti-tilin, jos haluat suorittaa verkkokursseja ja saada kursseista todistuksia. Voit luoda tunnuksen kampuksen verkossa tai etäkäytössä. Jos et ole kampuksen verkossa, kirjaudu Oppiportin etäkäyttöön Oamkin students-tunnuksella tai muodosta VPN-yhteys Oamkin verkkoon.  

 

 1. Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi Oppiportissa. Valitse Oma Oppiportti > Uusi käyttäjä. Käyttäjätiliin liitetään Oamkin Oppiportti-lisenssin mukaiset käyttöoikeudet. 
 2. Käyttäjätunnukseksi tulee sähköpostiosoitteesi. Valitse salasana tilillesi.
 3. Jätä rekisteröitymiskoodia kysyvä kenttä tyhjäksi.
 4. Klikkaa Luo uusi Duodecim-tili.
 5. Tunnuksen luomisen jälkeen voit kirjautua palveluun mistä vain, esim. kotikoneelta.

 

Apua ongelmatilanteisiin:

 • Jos Google Chrome antaa virheilmoituksen "This site can't provide a secure connection", kannattaa Chromen sijaan käyttää eri selainta.
 • Kirjautumisessa ja kurssien suoritusmerkintöjen rekisteröinneissä on esiintynyt joitakin ongelmia. Voit pyytää apua kirjastosta tai osoitteesta oppiportti@duodecim.fi
 • Ensimmäisessä kirjautumisessa tilin luomisen jälkeen voi satunnaisesti olla ongelmia. Kirjautumista kannattaa kokeilla uudelleen sulkemalla selain tai tyhjentämällä välimuisti tai kokeilla kirjautumista toisella koneella.
 • Palvelun tuottajan käyttöohjeet ja usein kysytyt kysymykset löytyvät Oppiportin etusivun alavalikosta.

 

Lisätietoa käyttöoikeuksista:

 • Tilin käyttöoikeudet ovat voimassa 12 kk siitä, kun niitä on viimeksi käytetty ammattikorkeakoulun verkossa. Jos tunnuksia on käytetty viimeksi tammikuussa 2020, niin tunnus vanhenee tammikuussa 2021. Pääset kuitenkin edelleen Omat tiedot -kohtaan, jossa on raportit suoritetuista verkkokursseista.
 • Oppiportti-tunnuksen käyttäminen toisen Oppiportti-oikeuksia hankkineen organisaation (esim. sairaalat tai terveyskeskukset) verkossa voi muuttaa tilisi käyttöoikeuksia. Voit palauttaa Oamkin käyttöoikeudet kirjautumalla uudestaan Oamkin verkossa olevalta koneelta henkilökohtaiselle Oppiportti-tilillesi.
 • Opintojen päätyttyä voit jatkaa Oppiportti-tilin käyttöä eri organisaation käyttäjänä. Tällöin saat käyttöösi ko. organisaation tilaamat verkkokirjat ja verkkokurssit.

Terveysportti Hoitotyön tiedonhakuoppaan
tai e-aineistolistan kautta

→ Klikkaa Terveysportti (Oamk)
→ Kirjaudu Oamkin student-tunnuksella

Oppiportin kirjat Oula-Finnan kautta

→ Hae kirja Oula-Finnasta
→ Klikkaa linkkiä ”Verkkojulkaisuun”
→ Kirjaudu Oamkin student-tunnuksella

Oppiportin kirjat Hoitotyön tiedonhakuoppaan tai e-aineistolistan kautta

→ Klikkaa Oppiportti (Oamk)
→ Kirjaudu Oamkin student-tunnuksella