Opinnäytteet

HUOM!

Oodi-opintotietojärjestelmän käytön päättyessä myös sähköisten opinnäytteiden syöttöjärjestelmä Laturin käyttöön tulee käyttökatkos ja järjestelmänvaihdos.  Nykyinen Laturi poistuu kokonaan käytöstä ja tilalle tulee koko opinnäytetyöprosessin kattava uusi Laturi.  

Järjestelmän vaihdosta johtuen Laturissa on arvioitu käyttökatko 11.10.–21.11, jolloin opinnäytteiden palauttaminen, hyväksyminen ja julkaiseminen ei ole mahdollista. Huomioi nämä asiat käyttökatkoon liittyen: 

  • Laturissa aloitettujen opinnäytteiden hyväksymismerkinnät tulee olla ilmoitettuna koulutuksen lähipalveluihin 10.10. mennessä Oodi-kirjausta varten. 
  • 10.10. mennessä hyväksytyksi ilmoitetut opinnäytteet julkaistaan Jultikassa noin viikon kuluessa. Tämä edellyttää, että tarkastajat ja hyväksyjät ovat ladanneet työn arvosteltavaksi Laturista ennen työn hyväksymistä.  
  • Käyttökatkon jälkeen kaikki vanhassa Laturissa kesken jääneet opinnäyteprosessit tulee aloittaa uudelleen uudessa Laturissa. Vanhasta Laturista ei siirry tietoja uuteen Laturiin. 

Tarkemmat tiedot uuden Laturin käyttöönotosta ja ohjeistuksesta julkaistaan myöhemmin syksyn aikana. 

Sähköiset opinnäytteet Oulun yliopistossa

Oulun yliopisto siirtyi sähköisiin opinnäytteisiin 1.1.2013 alkaen.

Opiskelijat syöttävät valmiin opinnäytetyönsä tarkastettavaksi ja hyväksyttäväksi Laturi-järjestelmään. Tarkastajat ja hyväksyjät noutavat järjestelmästä heille osoitetut työt. Järjestelmä teettää opinnäytteestä tarkastajan käyttöön Urkund-analyysin, mikäli opiskelija antaa siihen luvan.

Hyväksymisen jälkeen työ siirtyy Laturista yliopiston arkistoon sekä saataville e-gradutyöasemille kirjaston tiloihin. Mikäli opiskelija on antanut luvan, työ tulee saataville myös avoimeen Jultika-julkaisuarkistoon.

1.1.2013 alkaen vain Laturiin syötetty ja sieltä noudettu työ voidaan arvioida ja hyväksyä.

Laturin käytöllä varmistetaan, että tarkastajilla ja hyväksyjillä on käytössä sama tiedosto, joka myös arkistoidaan ja tallennetaan kirjaston tietojärjestelmiin.

Yhteystiedot ja neuvonta

Laturi-asiakastuki:
laturi@oulu.fi

Urkund-asiakastuki:
urkund@oulu.fi

Uusimmat avoimesti saatavana olevat opinnäytteet Jultikassa

Loading ...