Opinnäytteet

Jultika-tietokanta

Oulun yliopiston kirjaston Jultika-julkaisuarkistoon tallennetaan kaikkien Laturin kautta palautettujen opinnäytteiden bibliografiset tiedot sekä kokotekstit niiden töiden osalta, joille tekijä on antanut luvan avoimeen julkaisemiseen. Kaikkien opinnäytteiden kokotekstit ovat luettavissa kirjaston toimipaikoissa e-gradutyöasemilla.

 

Opinnäytteiden hakeminen

Voit hakea opinnäyteitä esimerkiksi tekijän nimellä tai otsikolla. Lisäksi haku kohdistuu työn ohjaaja- ja tarkastajatietoihin.

Klikkaamalla aloitussivun Hae-painiketta pääset rajaamaan hakuasi ja selaamaan töitä tiedekunnittain ja oppiaineittain. Kohdassa kokotekstin saatavuus voit valita, haluatko selata vain avoimesti saatavilla olevia töitä.

 

E-gradutyöasemat

Tiedekirjasto Pegasuksen kolmannessa kerroksessa ja Lääketieteen kirjastossa on käytössä e-gradutyöasemia, joista on luettavissa kaikki Oulun yliopistossa sähköisiin opinnäytteisiin siirtymisen jälkeen hyväksytyt opinnäytteet.

Aineistojen ja työasemien käyttöä säätelee tekijänoikeuslaki (404/1961):

  • Sisältöjä voi lukea
  • Sisällöistä ei voi valmistaa digitaalista kopiota
  • Tiedostoja ei voi tallentaa tallennusvälineelle
  • Tiedostoja ei voi lähettää sähköpostitse
  • Tiedostoja voi tulostaa Pegasuksessa (tulostus 2.kerroksen kolikkokoneelle)

Osa sähköisistä opinnäytteistä on opiskelijan luvalla avoimesti saatavilla Jultika-julkaisuarkistossa..

UKK - Jultika

Kuinka pian hyväksytty opinnäyte julkaistaan Jultikassa?

Hyväksytyt opinnäytteet siirtyvät Laturista kootusti kerran viikossa kirjaston luettelointiin, jossa niiden bibliografiset tiedot tarkistetaan. Yleensä hyväksytyt työt ovat siten noin viikossa Jultikassa.


Opinnäytteeni on hyväksytty jo aikoja sitten mutta sitä ei löydy vieläkään Jultikasta, missä vika?

Sähköisen opinnäytteen arviointi ja hyväksymisprosessin onnistuminen edellyttää, että tarkastajat ja hyväksyjät ovat ladanneet opinnäytteen Laturista ennen virallista hyväksymispäivää. Jos latausta ei tehdä, tai se tehdään vasta hyväksymispäivänä tai sen jälkeen, joudutaan hyväksytyn version ja Laturiin tallennetun version identtisyys tarkistamaan manuaalisesti. Tämä vie aikaa, joten työn siirtyminen Jultikaan viivästyy. Lisätietoja työsi julkaisuajankohdasta voit tiedustella Laturin asiakastuesta.
 

Näkyvyyden vaihtaminen

Näkyvyyden vaihtaminen ei-julkisesta julkiseksi (tai päinvastoin) edellyttää käyntiä kirjastossa allekirjoittamassa näkyvyydenmuutoslomake. Muista ottaa henkilökortti mukaan.