Opinnäytteet

Ohjeet tarkastajalle

Opinnäytteet otetaan tarkastettavaksi vain Laturi-järjestelmän kautta. Mitenkään muuten tarkastettavaksi toimitettua työtä ei pidä ottaa vastaan. Laturiin syötetyt työt ovat valmiita. Niihin ei tehdä enää muutoksia esimerkiksi tarkastajan tekemien huomioiden johdosta.

Tarkastaja ei syötä Laturiin mitään tietoja.

Mene selaimella osoitteeseen https://laturi.oulu.fi. Kirjaudu palveluun yliopiston käyttäjätunnuksellasi.

Olet nyt "Yhteenveto"-sivulla, jossa näkyvät luettelona sinulle tarkastattevaksi toimitetut opinnäytteet.

Avaa haluamasi työ klikkaamalla työn otsikkoa.

Olet "Näytä opinnäyte" -sivulla, joka on jaettu neljään osaan. Ylimmässä osassa näkyvät yliopiston opintotietojärjestelmä Oodista tulevat tiedot. Toisessa osassa ovat opiskelijan syöttämät tiivistelmät sekä varsinainen työ PDF/A-muodossa. Kolmannessa osassa näkyvät Urkund-raporttiin liittyvät tiedot. Alimmaiseen osaan tulee Oodista opinnäytteen hyväksymispäivämäärä.

Voit ladata opinnäytteen sivun toisessa osassa olevan "Tiedosto"-linkin kautta. Voit avata Urkund-raportin sivun kolmannessa osassa olevan "report_reporurl" -linkin kautta.

Nyt voit kirjautua ulos järjestelmästä oikeassa ylälaidassa olevan linkin kautta.

Yliopiston ulkopuolinen tarkastaja

Myös Oulun yliopiston henkilökuntaan kuulumattoman tarkastajan tiedot toimitetaan opintosihteerille tallennettavaksi Oodiin.

Ulkopuolinen tarkastaja ei saa opinnäytettä luettavaksi Laturista, vaan yleensä toinen tarkastajista lähettää sen sähköpostitse hänelle.

Yhteystiedot ja neuvonta

Laturi-asiakastuki:
laturi@oulu.fi

Urkund-asiakastuki:
urkund@oulu.fi