Fuksin kirjasto-opas

Parhaat vinkit uudelle opiskelijalle

Kirjastossa on tilaa

Kirjastossa on tiloja ja laitteita niin rauhaa vaativaan opiskeluun kuin ryhmätyöskentelyynkin. Osa tiloista on käytössäsi 24/7. Ryhmätyöhuoneita voi varata etukäteen (ohje varauksen tekemiseen). Kirjastossa käytettävissäsi on myös tulostuslaitteita.

Työtilat

Kirjastossa on yksin/hiljaiseen työskentelyyn soveltuvia tiloja, joista osa on varustettu työasemapäätteillä. Tilaa löytyy niin tietokoneen, oman kannettavan tai muistiinpanovälineiden kanssa työskentelyyn kuin sohvan nurkassa käpertymiseenkin.

Kaipaatko rauhaa ja hiljaisuutta?

• Hiljainen lukusali sijaitsee Pegasuksen kolmannessa kerroksessa. Hiljaisessa lukusalissa äänekäs keskustelu, ryhmätöiden teko, tietokoneen tai matkapuhelimen käyttö ei ole sallittua.
  • Lukukopit kielitieteen ja historian kokoelmasaleissa Pegauksen toisessa kerroksessa ovat vapaasti käytettävissä. Koppeihin 1 ja 2 voi myös saada avaimein päivälainaan. Kielitieteen ja historian kokoelmasalit ylipäätään ovat rauhallisia tiloja itsenäiseen työskentelyyn. Saleista löytyy pöytäpaikkoja sekä tietokoneilla että ilman.
  • Pegasuksen kolmannessa kerroksessa on työasemapäätteitä ja lukemiseen soveltuvia sohvaryhmiä.

... tai jos mahdollinen taustahäly ei haittaa

• Kirjaston aulatiloissa sekä Pegasuksen kolmannen kerroksen erikoiskokoelmahuoneessa on itsenäiseen tai ryhmässä työskentelyyn soveltuvia sohva- ja pöytäryhmiä.
  • Pegasuksen ensimmäisen kerroksen avokokoelmasalissa on mikropäätteillä ja/tai pistokkeilla (esim. oman kannettavan lataamista varten) varustettuja työpisteitä. Lisäksi kurssikirjojen yhteydessä on kaksi tietokonepaikkaa.
  • Pegasuksen toisessa kerroksessa sijaitsevat kolme mikroluokkaa ovat vapaasti käytettävissä itsenäiseen opiskeluun silloin, kun niissä ei ole opetusta. PK251 ja PK269 ovat käytettävissä myös osana 24/7-kampusaluetta.

Sekä Pegasuksessa että lääketieteen kirjastossa on opiskelijoiden käytettävissä ryhmätöiden tekemiseen varattuja tiloja.

Lisäksi Pegasuksen aulatiloissa, kolmannen kerroksen erikoiskokoelmahuoneessa sekä kirjaston ulkopuolella toisessa kerroksessa on ryhmätyöhön soveltuvia pöytäryhmiä.

Ryhmätyöhuoneiden tarkempi erittely, paikkamäärä, tietoa huoneiden varustelusta ja työasemien ohjelmistoista sekä suorat linkit kunkin huoneen varauskalenteriin löytyy kirjaston verkkosivujen Tilat ja laitteet -sivulta.

Ryhmätyötilan varaaminen

Osan ryhmätyöhuoneista voi varata etukäteen O365-kalentereilla

• korkeintaan kolmeksi tunniksi päivässä ja
  • vähintään kahden hengen ryhmälle

Varaus raukeaa, jos varaaja ei ole saapunut 15 minuutissa varauksen alkamisesta.

24/7 kampusalue

Pegasuksen toisen kerroksen ryhmätyökäytävä on osa Opiskelijan 24/7 -kampusaluetta.

Kulkukortilla tila on käytettävissä ympäri vuorokauden, myös kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella. Kulkukortin voi hankkia yliopiston verkkokaupasta https://shop.oulu.fi/

eGradu- ja vapaakappaletyöasemat

Pegasuksessa ja lääketieteen kirjastossa on käytössä eGradu-työasemia, joilta ovat luettavissa yliopiston opinnäytteiden kokotekstit vuodesta 2013 alkaen.

Pegasuksen kolmannessa kerroksessa on kaksi vapaakappaletyöasemaa elektronisten vapaakappaleiden käyttöön.

Tulostuslaitteet

Kirjaston tiloissa käytettävissäsi on Canon-tulostuslaitteita, joilla on mahdollista tulostaa, kopioida tai skannata materiaalia.

Tulostamista varten tarvitset opiskelijan käyttäjätunnuksen tai tunnuksellesi rekisteröidyn rfid-tunnisteen. Lisätietoa ja ohjeita tulostamiseen tietohallinnon sivuilta.