Siirry pääsisältöön

Medic-ohje: Asiasana- ja lehtihaku

Asiasanahaku

Asiasanat-linkistä pääset selaamaan MeSH- ja FinMeSH-asiasanastoja. MeSH- ja FinMeSH-asiasanoja käytetään Medicissä julkaisujen keskeisen sisällön kuvailemiseen.

Kirjoita hakusana tai sen alku hakulaatikkoon. Voit käyttää katkaisumerkkiä * sanan alussa tai lopussa. Sanan lopussa katkaisumerkki ei ole välttämätön. Napauta Hae-painiketta.

<none>

  • Lista-toiminto näyttää listan haetun sanan sisältävistä termeistä.
  • Puu-toiminto näyttää löydetyt termit kaikissa asiasanaston hierarkioissa

FinMeSH -asiasanojen synonyymit saat esiin viemällä osoittimen suomenkielisen asiasanan päälle.

<none>

Mikäli sopiva hakutermi löytyy asiasanastoista, sinun on mahdollista jatkaa hakua napauttamalla termiä. Puurakenteen kautta asiasanahaun voi kohdistaa Medicin lisäksi esim. PubMed-tietokantaan. 

<none>

Lehtihaku

Lehtihaun avulla on mahdollista

  • etsiä tietyssä lehdessä julkaistuja artikkeleita
  • tietyn julkaisusarjan osia

Lisäksi on mahdollista tarkistaa

  • mistä lehdistä ja sarjoista tallennetaan tietoja Mediciin (aktiiviset lehdet ja sarjat)
  • mistä lehdistä ja sarjoista on tallennettu tietoja Mediciin (inaktiiviset lehdet ja sarjat)

Kirjoita hakulaatikkoon lehden nimi tai sen alkua tai lehden ISSN-tunnus. Voit käyttää katkaisumerkkiä * haettavan lehden nimen alussa tai lopussa. Sanan lopussa katkaisumerkki ei ole välttämätön.

<none>

Voit myös jättää hakulaatikon tyhjäksi ja tehdä haun ainoastaan aktiivisuus ja/tai julkaisutyyppi -valintapainikkeita käyttämällä. Näin saat esiin Medicin lehti- ja sarjalistat. Aakkosellisen linkkisarjan avulla pääset selaamaan tiettyä kohtaa listoilla. Lehden nimi on linkki lehden artikkelitietoihin ja sarjan nimi sarjan osajulkaisuihin.