Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Medic-ohje: Asiasana- ja lehtihaku

Asiasanahaku

Asiasanat-linkistä pääset selaamaan MeSH- ja FinMeSH-asiasanastoja. MeSH- ja FinMeSH-asiasanoja käytetään Medicissä julkaisujen keskeisen sisällön kuvailemiseen.

Kirjoita hakusana tai sen alku hakulaatikkoon. Voit käyttää katkaisumerkkiä * sanan alussa tai lopussa. Sanan lopussa katkaisumerkki ei ole välttämätön. Napauta Hae-painiketta.

<none>

  • Lista-toiminto näyttää listan haetun sanan sisältävistä termeistä.
  • Puu-toiminto näyttää löydetyt termit kaikissa asiasanaston hierarkioissa

FinMeSH -asiasanojen synonyymit saat esiin viemällä osoittimen suomenkielisen asiasanan päälle.

<none>

Mikäli sopiva hakutermi löytyy asiasanastoista, sinun on mahdollista jatkaa hakua napauttamalla termiä. Puurakenteen kautta asiasanahaun voi kohdistaa Medicin lisäksi esim. PubMed-tietokantaan. 

<none>

Lehtihaku

Lehtihaun avulla on mahdollista

  • etsiä tietyssä lehdessä julkaistuja artikkeleita
  • tietyn julkaisusarjan osia

Lisäksi on mahdollista tarkistaa

  • mistä lehdistä ja sarjoista tallennetaan tietoja Mediciin (aktiiviset lehdet ja sarjat)
  • mistä lehdistä ja sarjoista on tallennettu tietoja Mediciin (inaktiiviset lehdet ja sarjat)

Kirjoita hakulaatikkoon lehden nimi tai sen alkua tai lehden ISSN-tunnus. Voit käyttää katkaisumerkkiä * haettavan lehden nimen alussa tai lopussa. Sanan lopussa katkaisumerkki ei ole välttämätön.

<none>

Voit myös jättää hakulaatikon tyhjäksi ja tehdä haun ainoastaan aktiivisuus ja/tai julkaisutyyppi -valintapainikkeita käyttämällä. Näin saat esiin Medicin lehti- ja sarjalistat. Aakkosellisen linkkisarjan avulla pääset selaamaan tiettyä kohtaa listoilla. Lehden nimi on linkki lehden artikkelitietoihin ja sarjan nimi sarjan osajulkaisuihin.