Fuksin opas

Ota kirjaston palvelut haltuun heti opintojen alussa

Jokainen opiskelija tarvitsee kirjastoa opintojensa aikana. Opettele etsimään kirjoja ja lehtiä, tekemään varauksia ja uusimaan lainasi, niin saat kurssimateriaalit sujuvasti käyttöösi.

Osallistumalla pienryhmäsi kanssa uusille opiskelijoille järjestettävään kirjastonkäytön opetussessioon saat hyvän perustan tiedonhankinnalle.

Joko osallistuit opetukseen? Anna palautetta ja auta meitä kehittämään opetusta!

Kirjastossa on tilaa

Kirjastossa on tiloja ja laitteita niin rauhaa vaativaan opiskeluun kuin ryhmätyöskentelyynkin. Osa tiloista on käytössäsi 24/7. Ryhmätyöhuoneita voi varata etukäteen (ohje varauksen tekemiseen).

Älä jonota turhaan

Itsepalveluna voit hoitaa monta asiaa:

  • Löydät kurssikirjat Oula-Finnasta. Kurssikirjoja on sekä painettuina että elektronisena.
  • Painetut julkaisut voi lainata kirjastokortilla lainausautomaatilla ja palauttaa palautusautomaatilla.
  • Lainat voit uusia itse kirjautumalla Oula-Finnaan. Muista uusia lainasi viimeistään eräpäivänä.
  • Jos lainaa ei voi uusia, se on palautettava kirjastoon eräpäivänä ennen kirjaston sulkeutumista.
  • Myöhässä olevista lainoista ja kadonneista tai turmeltuneista julkaisuista peritään maksuja. Nekin voit hoitaa verkkomaksuna.
  • Voit myös varata kirjoja itse Oula-Finnasta ja noutaa saapuneet varauksesi varaushyllystä. Muista lainata lainausautomaatilla

Uusi lainasi Oula-Finnassa oman tilisi Lainat-välilehdellä.

Työskentele kotona tai kampuksella

E-aineistoihin pääset  Oula-Finnan ja Tiedonhaun tieteenalaoppaiden kautta.

Voit kirjautua yliopiston työasemille tai langattomaan Eduroam-verkkoon Oulun yliopiston käyttäjätunnuksella. Kirjaston e-aineistot ovat käytössäsi myös kampusten ulkopuolella, 24/7. Lue tarkemmat ohjeet etäkäyttöön.

Joitakin tietokantoja voi käyttää vain kampuksilla yliopiston verkossa. Tällainen on mm. kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä sisältävä ePress.

Tiedonhaun tieteenalaoppaat

Seuraa kirjastoa

Ajantasaiset tiedot kirjastosta löydät kirjaston nettisivuilta. Tykkää kirjastosta Facebookissa saadaksesi tietoa tapahtumista ja ajankohtaisista asioista.

Varmista myös, että kirjaston asiakastiedoissasi on toimiva ja aktiivisessa käytössä oleva sähköpostiosoite. Eräpäivämuistutukset, saapumisilmoitukset ja muut tärkeät asiakastiedotteet tulevat tähän osoitteeseen. Varmista myös, etteivät kirjaston viestit mene roskapostikansioon.

Kysy neuvoa

Jos jokin asia kirjaston palveluissa tai tiedonhankinnassa mietityttää, älä epäröi kysyä neuvoa. Olemme täällä sinua varten. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalvelutiskeillä, chatissa, sähköpostilla tai puhelimitse.

line above footer

Oulun yliopiston kirjasto
PL 7500
90014 OULUN YLIOPISTO
Vaihde: 0294 480000