Siirry pääsisältöön

Saavutettavuusseloste: Home

Oulun yliopiston libguides.oulu.fi-verkkopalvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta sekä EU:n saavutettavuusdirektiivi, joissa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. WCAG 2.1 –kriteeristön AA-tason vaatimukset koskevat libguides.oulu.fi-verkkopalvelua 23.9.2020 alkaen. Tämä saavutettavuusseloste koskee libguides.oulu.fi -sivustoa ja on laadittu 2.3.2021. Saavutettavuusarviointi on tehty Oulun yliopiston kirjaston sisäisenä arviointina. 

Digipalvelun saavutettavuuden tila  

Sivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset, muutamin poikkeuksin: 

  • värit ja kontrastit 
  • puuttuvat tekstivastineet (kuvalinkit, kuvat, videot) 
  • valikoiden toimivuus näppäimistöllä ja ruudunlukuohjelmalla 
  • pdf-tiedostojen saavutettavuus 

Sivustoa kehitetään jatkuvasti vastaamaan kriteereitä myös näiltä osin. 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Lähetä saavutettavuuspalautetta sähköpostitse osoitteeseen informationservice(at)oulu.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, lähetä ensin palautetta sähköpostitse verkkopalvelun ylläpitäjälle yllä olevien ohjeiden mukaisesti. Vastauksessa voi mennä enintään 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 
 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto 
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus(at)avi.fi 
puhelinnumero vaihde: 0295 016 000