Sähkö- ja automaatiotekniikka: Hae artikkeleita

Hae e-artikkeleja ulkomaisista e-lehdistä Oula-Finnassa:

Hae e-artikkeleja ulkomaisista e-lehdistä Google Scholarissa:

Tutkimusartikkelien hakeminen

Artikkeliviitteitä ja kokotekstejä on tallennettu eri kustantajien ylläpitämiin tietokantoihin. Tälle sivulle on koottu linkit ja esittelyt kirjaston kautta käytössä olevista viite- tai kokotekstitietokannoista.

Tietokannoista ei voi hakea yhtäaikaa, vaan haut pitää tehdä jokaisessa erikseen. Osa näistä on haettavissa Finnan ulkomaisten artikkelien haun kautta.

Oman alasi painetut lehdet löydät kampuksesi kirjastosta. Lehtiä voi lainata normaalisti. Huomaa, että uusinta numeroa ei lainata.

Tilaa artikkelikopio Varastokirjastosta

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat tilata Oula-Finnan kautta maksuttomia artikkelikopioita Varastokirjaston lehtikokoelmasta. Varastokirjasto lähettää artikkelit kirjastoon, joka tulostaa artikkelit asiakkaalle.

Hae ensin haluamasi lehden tiedot esille Kuopion Varastokirjaston kokoelmasta.

Oula-Finnasta hakeminen

Tarkista, että haluamasi numero on saatavana Varastokirjastossa, ja kirjaudu sisään että voit tehdä tilauksen. Klikkaa ”Tilaa kopio lehden artikkelista” -linkkiä.

Saatavuustietojen tarkistaminen

Tarkista, että lomakkeella on sähköpostiosoitteesi. Kirjoita lomakkeen lisätietoja-kenttään haluamasi artikkelin tiedot, esim. vuosi, volyymi, numero, sivut, artikkelin tekijä ja nimi. Klikkaa lähetä-painiketta.

Artikkelikopio-lomakkeen täyttäminen

Varastokirjasto lähettää pyydetyn artikkelin sähköisesti kirjaston kaukopalveluun, joka tulostaa artikkelin noudettavaksi kirjastosta. Toimitusaika on yleensä 1-2 työpäivää.

Varastokirjaston ja Kopioston neuvotteluiden linjauksen mukaan artikkelin maksuton välittäminen suoraan tilaajalle sähköisessä muodossa ei ole tekijänoikeuslain mukaisesti sallittua.

Sanastot ja sanakirjat

Refworks

Refworksin avulla voi tehdä tietokannan omista kirjallisuusviitteistä, järjestää viitteet eri kansioihin esim. tutkimusaiheittain, selata viitteitä esim. kirjoittajan nimen, lehden nimen tai itse lisätyn hakusanan avulla ja luoda artikkeliin pyydetyn mallin mukaisen lähdeluettelon automaattisesti.

Etäkäyttö

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kirjaston hankkimia maksullisia elektronisia aineistoja Oamkin verkon ulkopuolella. Kirjautumiseen tarvitaan studentsin/staffin käyttäjätunnus ja salasana.

Käyttöoikeudet

Kirjasto hankkii e-aineistoja sekä Kansalliskirjaston FinELib-konsortion kautta että suoraan aineistotoimittajilta. E-aineistosopimuksissa määritellään aineistojen käyttöoikeudet ja -rajoitukset. Tällaisia ovat esimerkiksi tulostukseen, linkityksiin ja lähdeviittauksiin liittyvät asiat. E-aineistoja ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.