Jyväskylän yliopistossa kehitetty mobiilisovellus, jonka avulla sinulla on mahdollisuus tallentaa linnunlaulua ja tehdä lintuhavaintoja hyödyntäen modernia tekoälyä -ja tunnistaa lintuja.
kerää ja yhdistää suomalaisen lajitiedon yhtenäiseksi ja avoimeksi kokonaisuudeksi. Laji.fi:ssa voit tutustua lajeihin ja niiden esiintymiseen, selata havaintoja suomalaisista lajitietokannoista sekä pitää kirjaa omista luontohavainnoistasi.
Sieniatlas-kansalaistiedehanke kerää tietoa sienilajien levinneisyydestä, elinympäristövaatimuksista ja uhanalaisuudesta.
Kuva: Haukkaoptiikka
Lintuatlaksessa selvitetään lintulajien pesimäaikainen levinneisyys ja pesimäalueet Suomessa sekä tutkitaan lajien levinneisyyksien muutoksia.
Kuva: Haukkaoptiikka
CSI-COP-projekti
tarkoituksena on saada kansalaistutkijat eri puolilla Eurooppaa ja maailmaa tutkimaan omia digitaalisia matkojaan ja tallentamaan verkosta ja mobiililaitteidensa sovelluksista löytämiensä kolmannen osapuolen seurantaevästeiden määrät ja tyypit. CSI-COP-projektiin liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) on nyt käännetty kreikan, heprean ja unkarin kielille: https://csi-cop.eu/faq/ Lisää projektista löydät täältä
708202P Erikoistumisopinnot: Online citizen science - Kansalaistiede verkossa
683777J-3011 Online Citizen Science: Ethics and Minorities Involvement