Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Ohjeita Ellibs-kirjojen lainaukseen: Etusivu

Ellibs e-kirjat

Oamkin opiskelijoilla ja henkilökunnalla on lainausoikeus kirjaston hankkimiin Ellibs-kirjoihin.

Ellibsiin kirjaudutaan Haka-tunnuksella eli Oamkin käyttäjätunnuksella. Kirjautumisen yhteydessä on hyväksyttävä tietojen tallentaminen ja käsittely Ellibs Library -palvelussa. 

Ellibsin kirjoja voi myös etäkäyttää esim. kotoa käsin. 

‚ÄčE-kirjoja ei voi tulostaa tai tallentaa pysyvästi, eikä niitä voi varata. Laina-ajat vaihtelevat riippuen siitä, minkälaisella lisenssillä kirja on ostettu. Mikäli kirja ladataan koneelle, se on luettavissa ainoastaan laina-ajan verran. Selaimella lainatut kirjat ovat luettavissa eri laitteilla.

Ellibs-kirjan lainaus Oula-Finnassa

  1. Valitse haluamasi kirja
  2. Klikkaa Verkkojulkaisuun (PDF) - … -linkkiä.
  3. Valitse laina-aika. Jos kirja on jo lainassa, tieto jäljellä olevasta laina-ajasta näkyy näytöllä.
  4. Valitse luetko kirjaa selaimella vai lataatko sen laitteellesi. Huom! Vain osaa Ellibs-kirjoista voi lukea selaimella.
  5. Hyväksy tietojen siirto Ellibsiin ja napsauta Haka-tunnistautumisen ikonia. 
  6. Kirjaudu sisään Haka-tunnuksen avulla. 
  7. Kun lataus on valmis, klikkaa acsm-tiedostoa, jolloin se avautuu Adobe Digital Editions-ohjelmassa. Jos ladattu tiedosto ei näy ikkunassa, se löytyy selaimen asetusvalikosta kohdasta Downloads/Lataukset. Jos tiedosto avautuu väärässä ohjelmassa, voit pakottaa sen avautumaan ADE:ssa klikkaamalla tiedostoa hiiren oikealla ja valitsemalla "Open with/Avaa ohjelmassa" → ADE
  8. Lainattu kirja latautuu lukuohjelmaan (tai tallentuu omaan hyllyysi selaimen käyttöliittymässä) ja näkyy laina-ajan loppuun saakka myös Adobe Readerin kirjahyllyssä (File > Digital Editions > My Digital Editions. Kirja poistuu itsestään koneelta laina-ajan umpeuduttua. Jos laina-ajan päätyttyä haluat vielä jatkaa lukemista, sinun täytyy lainata uudelleen.  Verkkokirjaan tekemäsi muistiinpanot ovat lainaajakohtaisia ja poistuvat palautuksessa.

Adobe-tili

Adobe Digital Editions (ADE) -lukuohjelma aktivoidaan käyttämällä erillistä Adobe-tilin tunnusta.

Jos sinulla ei ole Adobe-tunnusta, voit ohittaa vaiheen laittamalla ruksin kohtaan "I want to Authorize my computer without an ID".

Adobe-tilin avulla eri lukuohjelmat tunnistavat sinut samaksi käyttäjäksi, ja sen avulla voi siirtää lainattujen kirjojen lukuoikeutta laitteesta toiseen. Adobe-tilin voi luoda Adoben sivuilla.

Vanhentunut auktorisointi

Adobe Digital Editions voi joskus satunnaisesti vioittaa itse auktorisoinnin, ja ADE:sta tarvitsee poistaa auktorisointi ja auktorisoida se uudestaan.

Auktorisoinnin poisto tapahtuu näppäinyhdistelmällä Ctrl + Shift + D, tai Help -valikosta "Erase authorization". Ja tämän jälkeen uudelleenauktorisointi Ctrl + Shift + U, tai Help -valikosta "Authorize Computer".

Ellibs-kirjan palautus

Jos haluat palauttaa kirjan ennen laina-ajan päättymistä, voit palauttaa sen Adobe Digital Editionsissa.

Ellibs-kirjan lataaminen tietokoneelle

Ellibsin kirjat ladataan pdf-tiedostoina, joiden avaamista varten tarvitset ilmaisen Adobe Digital Editions (ADE) -ohjelman.  

Jos ohjelman asennus ei käynnisty lainaustilanteessa, katso asennusohjeet Ellibsistä.

ADE on kone- ja käyttäjäkohtainen eli se on asennettava jokaiselle koneelle, jolle kirjaudut omalla käyttäjätunnuksellasi. 

Jos Oamkin verkossa oleva kone 
ilmoittaa asennusoikeuksista
ota yhteys Helpdeskiin.


Ellibsin omilla www-sivuilla Ohjeet-kohdassa on ratkaisuja joihinkin Ellibs-kirjojen latausongelmiin sekä Adobe Digital Editionsin asennus- ja käyttöohjeita.

Ellibs-kirjan lataaminen mobiililaitteelle

Kirjaston hankkimia e-kirjojen lukeminen käy kätevimmin Ellibsin oman mobiilisovelluksen kautta. Tällöin et tarvitse mobiililaitteella erillistä lukuohjelmaa. Voit  ladata sovelluksen maksutta oman mobiililaitteesi  (Android & iOS) sovelluskaupasta. Ohjeet.

Voit myös ladata Ellibsin e-kirjoja kokonaan mobiililaitteelle, ja lukea niitä erillisellä lukulaitteella. Ellibs suosittelee Adobe Digital Editionsin lisäksi ilmaista Aldikoa.