Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Sosiaaliala: Etusivu

Alakohtaiset tiedonhakuoppaat | Oamk

Tervetuloa sosiaalialan tiedonhakuoppaaseen

Opas on suunnattu Oulun ammattikorkeakoulun sosiaalialan opiskelijoille. Se on suunniteltu helpottamaan opintoihin liittyvää tiedonhakua. Oppaan avulla löydät yhdestä paikasta keskeiset sosiaalialan sähköiset ja painetut aineistot. Ota yhteyttä kirjastoon, jos kaipaat apua tiedonhakuun liittyvissä kysymyksissä.

Mistä apua hakusanoihin?

Ennen tiedonhaun aloittamista kannattaa miettiä, millä hakusanoilla lähdet hakemaan tietoa. Mitkä käsitteet liittyvät olennaisesti aiheeseesi? Hakusanojen pohdinnassa kannattaa hyödyntää erilaisia sanastoja. Lisää hakusanoja voit löytää myös hakujen aikana.

E-aineistojen etäkäyttö

Kirjaston hankkimaa e-aineistoa on mahdollista käyttää Oamkin verkon ulkopuolelta, esimerkiksi kotoa tai työpaikalta. Käyttö on mahdollista vain Oamkin opiskelijoille ja henkilökunnalle. 

Näistä on hyvä aloittaa!

Celian äänikirjat lukemisesteisille

Celian äänikirjoja voivat käyttää opiskelijat, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman vuoksi vaikeaa. Kirjojen käyttöön oikeuttavat esim. lukivaikeus tai oppimisvaikeus.


Lue lisää Celian äänikirjoista >>