Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tervetuloa Oulun yliopiston kirjaston asiakkaaksi: Home

Tällä opassivulla esitellään lyhyesti Oulun yliopiston kirjaston palvelut asiakkaillemme, jotka eivät ole Oulun yliopiston tai Oamkin opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Home

Kirjastokortti

Oulun yliopiston kirjasto on kaikille avoin tieteellinen kirjasto. Lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti, jonka saa käymällä missä tahansa kirjastomme toimipisteessä. Muista ottaa mukaan kuvallinen henkilötodistus. Alle 15-vuotiailta asiakkailta edellytämme lisäksi huoltajan suostumusta (PDF-lomake). Oulun yliopiston kirjaston asiakkaana, olet sitoutunut noudattamaan lainaus- ja käyttösääntöjämme (PDF).

Toimipisteet

Oulun yliopiston kirjaston neljä toimipistettä ovat:

  • Tiedekirjasto Pegasus Linnanmaalla
  • Sosiaali- ja terveysalan kirjasto Oamkin Kontinkankaan kampuksella
  • Lääketieteen kirjasto OYSin alueella Aapistiellä.
  • Oulaisten oppimiskeskus (palvelee ainoastaan Oamkin opiskelijoita ja henkilökuntaa)

Voit tilata aineistoa noudettavaksi sekä palauttaa mihin tahansa toimipisteistä. 

Kirjautuminen Oula-Finnaan

Kirjaston kokoelmasta voi etsiä aineistoa Oula-Finna -tietokannan avulla. Varausten tekeminen ja lainojen uusiminen edellyttää kirjautumista Oula-Finnaan. Kirjautumaan pääset sähköpostiosoitteellasi tai luomalla Finna-tilin. Katso ohjevideo alta. Ohjeet löytyvät myös täältä

Aineistot

Kirjastokortilla voit lainata paperisia kirjoja ja lehtiä. Suurta osaa e-aineistoista pääset lukemaan Tiedekirjasto Pegasuksessa niiden lukemiseen varatuilla työasemilla. E-aineistojen etäkäyttö on mahdollista vain Oulun yliopiston ja Oamkin opiskelijoille ja henkilökunnalle. Myös DVD-kokoelma on rajattu vain Oulun yliopiston ja Oamkin opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön.

Huomaathan, että osa kirjoista ja lehdistä on käytettävissä vain Tiedekirjasto Pegasuksen lukusalissa eikä niitä saa kotilainaan. Näin toimitaan vanhojen kirjojen ja lehtien kohdalla sekä aineiston kuuluessa kirjaston vapaakappalekokoelmaan. Tämä aineisto on pyydettävä etukäteen kirjaston varastosta lukusalikäyttöön (ohje). Lisätietoa vapaakappaleista löydät täältä

Tilat

Kirjaston luku- ja työskentelytilat ovat ryhmätyöhuoneita lukuunottamatta kaikkien asiakkaidemme käytössä. Ota tarvittaessa mukaan oma kannettava tietokone tai mobiililaite, sillä kirjastossa olevat työasemat on rajattu opiskelijoille ja henkilökunnalle. Ainoana poikkeuksena tästä ovat e-aineistojen lukemiseen tarkoitetut työasemat Tiedekirjasto Pegasuksessa.

Kopiointi | tulostus | skannaus

Tiedekirjasto Pegasuksessa asiakkaiden käytössä on skannaukseen, kopiointiin ja tulostukseen tarkoitettu kolikoilla toimiva monitoimilaite. Kopiot ja tulosteet maksavat 20 senttiä/kpl. Skannaus-toiminnon saa päälle yhdellä 20 sentin kolikolla. Varaudu omilla kolikoilla, sillä kirjastossa ei ole käteiskassaa.