Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Tietojenkäsittely: Artikkelit

Sähköisesti kokoteksteinä ovat luettavissa Alma Talentin julkaisemien kotimaisten lehtien artikkelit sekä Kauppalehden artikkelit. Kotimaisten sanomalehtien artikkeleita kokoteksteinä löytyy ePress-palvelusta. Kotimaisia artikkeliviitteitä voi etsiä Arto-tietokannasta. Ulkomaisia, englanninkielisiä artikkeleita on useissa tietokannoissa. Liiketalousalan hakuihin kannattaa kokeilla ainakin Ebsco Business Source Premieriä. Käytä ulkomaisissa tietokannoissa englanninkielisiä hakusanoja.

Kotimaisia artikkeliviitteitä

Alma Talent Arkisto

Tilaa artikkelikopio Varastokirjastosta

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat tilata Oula-Finnan kautta maksuttomia artikkelikopioita Varastokirjaston lehtikokoelmasta. Varastokirjasto lähettää artikkelit kirjastoon, joka tulostaa artikkelit asiakkaalle. 

Hae ensin haluamasi lehden tiedot esille Kuopion Varastokirjaston kokoelmasta.

Oula-Finnasta hakeminen

Tarkista, että haluamasi numero on saatavana Varastokirjastossa, ja kirjaudu sisään että voit tehdä tilauksen. Klikkaa ”Tilaa kopio lehden artikkelista” -linkkiä.

Saatavuustietojen tarkistaminen

Tarkista, että lomakkeella on sähköpostiosoitteesi. Kirjoita lomakkeen lisätietoja-kenttään haluamasi artikkelin tiedot, esim. vuosi, volyymi, numero, sivut, artikkelin tekijä ja nimi. Klikkaa lähetä-painiketta.

Artikkelikopio-lomakkeen täyttäminen

Varastokirjasto lähettää pyydetyn artikkelin sähköisesti kirjaston kaukopalveluun, joka tulostaa artikkelin noudettavaksi kirjastosta. Toimitusaika on yleensä 1-2 työpäivää.

Varastokirjaston ja Kopioston neuvotteluiden linjauksen mukaan artikkelin maksuton välittäminen suoraan tilaajalle sähköisessä muodossa ei ole tekijänoikeuslain mukaisesti sallittua.

Muita kotimaisia artikkelitietokantoja

Ebsco Business Source Premier

Emerald Insight

Elsevier Science Direct Freedom Collection

Hae Google Scholarista

 

Google Scholar on Googlen tuottama hakupalvelu, jonka avulla voi etsiä tieteellisiä julkaisuja.