Siirry pääsisältöön

Lehdet ja tutkimusjulkaisut: Painetut lehdet ja lehtiartikkelit

Painetut lehdet ja lehtiartikkelit

Etsiessäsi aiheen mukaan artikkeleja säästät aikaa verrattuna siihen, että kävisit manuaalisesti selailemassa tiettyjen lehtien vuosikertoja. Saatat myös löytää viitteitä sellaisiinkin lehtiä, joita et olisi osannut etsiä.

Kun löydät tietokannasta käyttökelpoisia viitteitä:

  1. tallenna viitetiedot itsellesi esimerkiksi lähettämällä niitä itsellesi sähköpostitse, tallentamalla niitä koneellesi tai tallentamalla RefWorks-viitetietokantaan, tai kirjaamalla niitä ylös paperille.
  2. Löydettyäsi hyvän viitteen, poimi siitä lehden nimi, vuosikerta ja monesko numero se on kyseiseltä vuosikerralta.
  3. Tarkista sitten löytyykö lehti oman kirjaston kokoelmasta.
  4. Seuraavaksi tehdään tarkistus Finna-tietokannasta ja kaupunginkirjastosta, olisiko julkaisu saatavissa muualta Suomesta tai lähialueen kirjastosta.

     

Tilaa artikkelikopio Varastokirjastosta

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat tilata Oula-Finnan kautta maksuttomia artikkelikopioita Varastokirjaston lehtikokoelmasta.

  1. Hae ensin haluamasi lehden tiedot esille Varastokirjaston kokoelmasta
  2. Tarkista, että haluamasi numero on saatavana, ja kirjaudu sisään että voit tehdä tilauksen. Klikkaa ”Tilaa kopio lehden artikkelista” -linkkiä.
  3. Kirjoita lomakkeen lisätietoja-kenttään haluamasi artikkelin tiedot, esim. vuosi, volyymi, numero, sivut, artikkelin tekijä ja nimi. Varastokirjasto lähettää pyydetyn artikkelin sähköisesti kirjastoon, joka tulostaa artikkelin noudettavaksi.

Hae lehteä Oula-Finnasta


Hae painettuja ja sähköisiä lehtiä nimellä:


 

 

Hae kotimaisia artikkeleita näistä tietokannoista