PubMed-ohje: Viitteiden vienti viitteidenhallintaohjelmaan

Viitteiden vienti, tallentaminen ja jakaminen

• PubMed-viitteitä voi viedä viitteidenhallintaohjelmiin, tallentaa omalle My NCBI -tilille, lähettää sähköpostitse tai jakaa esimerkiksi Twitterissä.

Viitteiden vienti RefWorks-viitteidenhallintaohjelmaan

1. Viitteiden tallennus aloitetaan luomalla viitteistä tiedosto. Valitse Send To ja alavalikosta Citation Manager. Valitse joko kaikki hakutulokset tai osa niistä. Klikkaa Create File.

2. Tiedosto ilmestyy ladattuihin tiedostoihin. Lataa tiedosto viitteidenhallintaohjelmaan. RefWorks-viitteidenhallintaohjelmassa lataus tapahtuu seuraavasti: Klikkaa +-ikonia ja valitse Import References.

3. Raahaa viitetiedosto Import from a file -kenttään tai hae tiedosto hakemistosta.

4. Valitse tiedostomuodoksi NLM PubMed. Mikäli RefWorks ei tunnista automaattisesti oikeaa formaattia, hae haluamasi formaatti listalta. Klikkaa lopuksi Import.

RefWorks-viitteidenhallintaohjelma

RefWorks on lähdeviitteiden hallintaohjelma. Sen avulla saat pidettyä lähdeviitteesi tallessa ja voit siirtää eri tietokannoista löydettyjä lähteitä automaattisesti RefWorksiin talteen. RefWorksiin tallennetuista lähteistä saat tehtyä helposti lähdeluettelon opinnnäytetyöhösi tai muihin kirjallisiin töihisi.

Viitteiden vienti Mendeleyhin

Tuonti Web Importerilla

Huom. Web Importer soveltuu pienten viitemäärien siirtämiseen, ei massasiirtoihin.

Klikkaa PubMedissa selaimesi Web Importer -kuvaketta, valitse haluamasi viitteet ja klikkaa Add. Viitteiden latautuminen Web Importer -näkymään voi viedä aikaa. Tarkista siirtämäsi viitetiedot.

Yksittäisiä viitteitä voi myös siirtää raahamalla PDF-tiedoston suoraan Mendleyhin. Myös manuaalisesti voi lisätä yksittäisiä viitteitä (Add new -> Add entry manually). Lisäämällä PMID-tunnisteen hakukenttään, voit hakea viitteen tiedot.

Suuret viitemäärät kannattaa siirtää PubMedista Mendeleyihin jollakin seuraavista tavoista:

• Siirrä viitteet ensin Covidenceen ja tämän jälkeen Mendeleyhin. Ohje.  Huom. Covidence on Oulun yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden käytössä. Oamkilla ei ole Covidence-lisenssiä.
  • Käytä Mendeleyn Desktop-versiota.

1. Valitse hakutuloslistalta ruksilla viitteet, jotka haluat siirtää Mendeleyihin tai mikäli haluat viedä koko sivun tai hakutuloksen, siirry suoraan vaiheeseen 2..

2. Klikkaa sivun ylälaidasta Send to  -valikkoa. Valitse Citation manager ja Create file.

3. Tallenna avautuva nbib-tiedosto koneellesi.

4. Valitse Mendeleyssä Add-painike ja lataa tiedosto laitteeltasi.