PubMed-ohje: Viitteiden vienti viitteidenhallintaohjelmaan

Viitteiden vienti, tallentaminen ja jakaminen

• PubMed-viitteitä voi viedä viitteidenhallintaohjelmiin, tallentaa omalle My NCBI -tilille, lähettää sähköpostitse tai jakaa esimerkiksi Twitterissä.

Viitteiden siirto Mendeleyhin

1. Tuonti Web Importerilla
  • Huom. Web Importer soveltuu pienten viitemäärien siirtämiseen, ei massasiirtoihin.
  • Klikkaa PubMedissa selaimesi Web Importer -kuvaketta, valitse haluamasi viitteet ja klikkaa Add.
  • Viitteiden latautuminen Web Importer -näkymään voi viedä aikaa. Tarkista siirtämäsi viitetiedot.

• Yksittäisiä viitteitä voi myös siirtää raahamalla PDF-tiedoston suoraan Mendleyhin.
  • Myös manuaalisesti voi lisätä yksittäisiä viitteitä (Add new -> Add entry manually). Lisäämällä PMID-tunnisteen hakukenttään, voit hakea viitteen tiedot.

2. Suuret viitemäärät kannattaa siirtää PubMedista Mendeleyihin jollakin seuraavista tavoista:
  • Siirrä viitteet ensin Covidenceen ja tämän jälkeen Mendeleyhin. Ohje.  Huom. Covidence on Oulun yliopiston henkilökunnan ja opiskelijoiden käytössä. Oamkilla ei ole Covidence-lisenssiä.
  • Käytä Mendeleyn Desktop-versiota.

1. Valitse hakutuloslistalta ruksilla viitteet, jotka haluat siirtää Mendeleyihin tai mikäli haluat viedä koko sivun tai hakutuloksen, siirry suoraan vaiheeseen 2.

2. Klikkaa sivun ylälaidasta Save ja tiedostoformaatiksi PubMed.

3. Txt-formaattia oleva tiedosto tallentuu laitteellesi ladattuihin tiedostoihin.

4. Valitse Mendeleyssä Add Files ja lataa tiedosto laitteeltasi.

Vaihtoehtoinen tapa:

1.  Valitse hakutuloslistalta ruksilla viitteet, jotka haluat siirtää Mendeleyihin tai mikäli haluat viedä koko sivun tai hakutuloksen, siirry suoraan vaiheeseen 2.

2. Klikkaa sivun ylälaidasta Send to  -valikkoa. Valitse Citation manager ja Create file.

undefined

3. Nbib-formaattia oleva tiedosto tallentuu laitteellesi ladattuihin tiedostoihin.

4. Valitse Mendeleyssä Add Files ja lataa tiedosto laitteeltasi.