Siirry pääsisältöön

Covidence-ohje: Kokotekstiin siirtyminen

Kokotekstien liittäminen Covidenceen

  • Viitteiden yhteydessä näkyy DOI-linkki, jonka kautta pääsee etenemään julkaisun verkkosivulle. Saat DOI-linkin näkyviin klikkaamalla "View Abstract & IDs". Mikäli sinulle on yhteys Oulun yliopiston verkkoon (VPN-yhteys), myös maksullisten aineistojen kokotekstit avautuvat, mikäli yliopistolla on niihin lisenssi. 

  • On kuitenkin mahdollista, että kokoteksti on Oulun yliopistolla käytettävissä eri palveluntarjoajan kautta, mitä Covidencen DOI-linkki kertoo. Tarkastele saatavutta alla olevan "Kokotekstin tarkistaminen" -ohjeen avulla.
  • Covidenceen voi myös ladata artikkeleiden kokotekstit pdf-muodossa. Lisensoidun julkaisun kokotekstin välittäminen Oulun yliopiston ulkopuoliselle henkilölle on kielletty.

Näin tarkistat kokotekstin saatavuuden

 

1. Tarkista Google Scholarilla

Kopioi tarvitsemasi artikkelin nimi. Kirjaudu Google Scholariin kirjaston sivujen kautta.  Liitä artikkelin nimi hakukenttään. Joskus artikkelin nimen ympärille on tarpeen merkitä lainausmerkit, jolloin haetaan peräkkäin esiintyvää fraasia. Esim. "Nurse leaders as managers of ethically sustainable caring cultures". Google Scholar paikantaa aineistoja sekä maksullisista tietokannoista, joihin yliopistolla on tilaus, että avoimista julkaisuarkistoista.

 

3. Tarkista Oula-Finnalla

Kirjaudu Oula-Finnaan. Liitäa artikkelin nimi hakukenttään ja klikkaa Oula-Finnan ulkomaisten artikkelien hakua. Joskus artikkelin nimen ympärille on tarpeen merkitä lainausmerkit, jolloin haetaan peräkkäin esiintyvää fraasia. Haku paikantaa aineistoja sekä maksullisista tietokannoista, joihin yliopistolla on tilaus, että useista avoimista julkaisuarkistoista. Mikäli et löydä kokotekstiä artikkelille, saatat löytää perushaun puolelta painetun lehden kokoelmatiedon. Painetun lehden voit lainata tai skannata tarvitsemasi artikkelin kirjastossa.

 

4. Tarkista Varastokirjaston kokoelma.

Maksuton artikkelikopiotilaus on Oula-Finnan palvelu, jonka kautta yliopiston opiskelijat ja henkilökunta voivat tilata lehtiartikkeleita Kuopiossa sijaitsevasta Varastokirjastosta. Tarkista, että Varastokirjastossa on tarvitsemasi lehden numero. Liitä tilaukseen artikkelin tarkat julkaisutiedot. Artikkelikopion lähetetään asiakkaan sähköpostiin.

 

5. Tarkista mahdollisuus kaukolainaukseen

Mikäli aineistoa ei löydy lähialueen kirjastoista, se voi kuitenkin olla tilattavissa yhteislainana tai maksullisena kaukolainana muualta Suomesta.