Klikkaamalla viitettä sen tarkemmat tiedot avautuvat omalle palstalleen ohjelman oikeaan laitaan. Voit muokata viitteen tietoja, lisätä muistiinpanoja, avainsanoja ja merkitä kytköksiä teosten välillä. Kenttään muokatut tiedot tallentuvat enterillä. Vahvistettua muutosta ei voi perua.
Voit listata ja jakaa zotero.org-sivuston profiilissasi julkaisut, joissa olet itse tekijänä. Jos liität julkaisun PDF-tiedoston, varmista, että sinulla on siihen oikeus (mm. kustantajan lupa). Lisää viitteet raahaamalla ne muualta kirjastostasi.
Zoteron tuplakontrolli listaa kaksoiskappaleilta vaikuttavat viitetiedot. Kaksoiskappaleet löytyvät omana kohtanaan vasemman puolen valikosta. Klikkaa yhtä kaksoiskappaleista. Oikealla avautuvassa näkymässä voit valita, mitkä tiedot haluat säilyttää. Klikkaa lopuksi Liitä yhteen 2 nimekettä.
Lajittelemattomat viitetietueet ja muistiinpanot eivät kuulu mihinkään kansioon.
Jos julkaisu on vedetty takaisin, se näkyy tässä kansiossa ja muualla kirjastolla punaisella ruksilla merkittynä.
Poistetut viitteet säilyvät roskakorissa 30 päivää. Voit halutessasi tyhjentää roskakorin aikaisemmin.
Roskakoria lukuunottamatta kokoelmat voi halutessaan piilottaa ja palauttaa hiiren kakkospainikkeen takaa löytyvällä Kätke-toiminnolla.
Oheisella videolla kerrotaan, miten voi toimia, jos haluat säilyttää kirjastossasi tiedon siitä, mistä tietokannasta viitteet on tuotu. Videolla esitellään koko prosessi viitteiden tuonnista kansioiden, avainsanojen ja tuplakontrollin käyttöön. Video käynnistyy kohdasta 8:50, kun viitteet on tuotu tietokannoista Zoteroon.
Zotero: viitteiden tuonti ja kaksoiskappaleet. Turun yliopiston kirjasto. Videon kesto: 17:17 min.
Avainsanojen (tag) ja liittyvät-linkityksen lisäksi Zoteroon tuotuja viitteitä voi järjestää kansioihin.
Ryhmät ovat erillisiä kirjastoja, joiden avulla voit jakaa viitteitä muiden kanssa.
Valitse yksi tai useampi viite. Valikon saa näkyviin klikkaamalla hiiren kakkospainiketta kirjaston päällä.
Seuraavat toiminnot voi tehdä myös kokonaiselle kansiolle: