Siirry pääsisältöön

Yliopistosarjat ja ISBN-tunnus: Oulun yliopiston oppimateriaalia-sarja

Oulun yliopiston oppimateriaalia-sarja

Oulun yliopiston oppimateriaalia | University of Oulu study materials -sarja on uudistettu keväällä 2023

Yliopiston julkaisutoimikunta on perustanut Oulun yliopiston oppimateriaalia | University of Oulu study materials -sarjan edistämään yliopiston oppimateriaalin julkaisemista. Uudistetun sarjan tehtävänä on parantaa oppimateriaalin ulkoista ja sisällöllistä laatua. Sen avulla tekijät voivat meritoitua entistä paremmin oppimateriaalin tuottajina. Teos julkaistaan sähköisessä muodossa. Halutessaan tekijät voivat painattaa teoksen omin kustannuksin.

Sarjan uudessa kirjoituspohjassa on otettu huomioon saavutettavuuteen liittyvät vaatimukset. Saavutettavuudella pyritään siihen, että mahdollisimman monet erilaiset henkilöt voivat käyttää yhdenvertaisesti, itsenäisesti ja helposti verkkopalveluja (Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta (306/2019)8).  - Tekijöiden on huolehdittava siitä, että julkaisu on saavutettavuusvaatimuksien mukainen. Katso esim. Saavutettavan kirjallisen viestinnän tarkistuslista.

Suosittelemme myös, että tekijät tallentavat julkaisunsa avoimesti saataville Avointen oppimateriaalien kirjastoon ja lisensoivat julkaisut Creative Commons -lisensseillä CC BY tai CC SA.

Sarjassa ilmestyy seitsemän eri tieteenalan sekä hallinnon julkaisuja. Toimituskunta on sama kuin yliopiston Acta Universitatis Ouluensis -sarjalla. Siihen kuuluvat sarjatoimittajat ovat Oulun yliopiston julkaisutoimikunnan jäseniäOhjeisiin tulevat muutokset tai lisäykset käsittelee sarjan toimituskunta. Päätoimittaja on Santeri Palviainen.

 

Sarjan toimittajat ja tieteenalat

Luonnontieteet, sarjatoimittaja Mahmoud Filali (LuTK) 
Humanistiset tieteet, sarjatoimittaja Santeri Palviainen (HuTK)
Tekniikka, sarjatoimittaja Antti Kaijalainen (TTK)
Lääketiede, sarjatoimittaja Pirjo Kaakinen (LTK)
Kasvatustieteet, sarjatoimittaja Henri Pettersson (KPTK)
Hallinto, sarjatoimittaja Mari Katvala (Hallinto)
Taloustieteet, sarjatoimittaja Marko Korhonen (TaTK)
Arkkitehtuuri, sarjatoimittaja Anu Soikkeli (TTK)

Sarjan julkaisut


 

koristekuva