Siirry pääsisältöön

Saavutettavuus: Celian äänikirjat lukemisesteisille

Ota käyttöösi Celian äänikirjat

Onko sinulla lukivaikeus tai muu lukemiseste? Kirjastossa rekisteröidään lukemisesteisiä Oulun yliopiston, Oamkin ja OSAOn opiskelijoita Celian verkkopalvelun käyttäjäksi. 
 

Rekisteröidy asiakkaaksi

Celian palvelun käyttö aloitetaan asiakaskeskustelulla. Lukemisesteestä ei tarvitse esittää todistusta, asia käydään suullisesti läpi keskustelussa. Tunnukset voi hankkia seuraavasti: 

  

Näin hankit tarvitsemasi äänikirjat saatuasi Celia-tunnukset

  1. Tarkista, onko tarvitsemasi kirja Celianetissä.
  2. Tarkista, onko kirja saatavilla kirjastossa e-kirjana, joka on käytettävissä apuvälineiden (esim. selaimen tai lukuohjelman kuuntelutoiminnon) avulla. Kirjaston henkilökunta voi auttaa tarkistamisessa.
  3. Jos kirjaa ei löydy Celianetistä eikä saavutettavana e-kirjana, tarkista Celian listaamat muut palveluntuottajat. Kirjaston henkilökunta voi auttaa tarkistamisessa.
  4. Mikäli haluamaasi kirjaa ei löydy muualtakaan, tee Celialle hankintaehdotus kirjasta. Hankintapyynnön tekevän asiakkaan tulee olla päätoiminen opiskelija. Kirjaston henkilökunta voi auttaa hankintaehdotuksen tekemisessä.

Celia tuottaa kirjoja opiskelijoiden tarpeisiin tuotantoperiaatteidensa mukaisesti.

  

Lukemiseste

Celia on asiantuntijakeskus, joka tuottaa oppikirjoja ja muuta kirjallisuutta saavutettavaan muotoon. Celian äänikirjat on asiakkaille ilmaisia.

Celian äänikirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden tai sairauden vuoksi.  Kirjojen käyttöön oikeuttavat esim.

  • näkövamma/heikentynyt näkö
  • lukivaikeus
  • oppimisvaikeus
  • kielellinen erityisvaikeus

Lue lisää käyttöoikeuksista Celian sivuilta

Lukivaikeus? Tee pikatesti

Kuuntelutavat

Celian kirjoja voi kuunnella tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Kirjoja voi ladata omalle laitteelle tai kuunnella suoraan mobiilisovelluksella tai suoratoistona Celianetissä.

Lue lisää kuuntelutavoista Celian sivuilta

Tervetuloa Celian asiakkaaksi!

Celia on laatinut uuden asiakkaan oppaan korkeakouluopiskelijoille. Oppaan tarkoitus on tukea palvelun käytön aloitusta.

          

Aloita Celian kirjojen lainaus ja kuuntelu

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen isompana.

Ohje Näin löydät kirjoja Celianetistä infograafina.