Skip to main content

Erikoiskokoelmat: Kokoelmat ja käyttö

ERIKOISKOKOELMIEN OPAS ON RAKENNUSVAIHEESSA - KOKONAISUUS VALMISTUU VUODENVAIHTEESSA 2018/2019

Suuri osa erikoiskokoelmista on saatu lahjoituksina, mutta joitakin teoksia ja kokoelmia on myös ostettu. Erikoiskokoelmiin sisältyy kokonaisuutena säilytettyjä kokoelmia, yksittäisiä painatteita, valokuvia, karttoja, käsikirjoituksia, asiakirjoja ja lehtileikkeitä. Aineiston tiedot löytyvät pääosin kirjaston Oula-Finna -tietokannasta.

Lisätietoja erikoiskokoelmista kirjasto.kokoelmat@oulu.fi

Murhu, Rae. Oulun yliopiston kirjasto 1959-1984 = Oulu University Library 1959-1984
Oulu: Oulun yliopisto 1985. Oulun yliopiston kirjaston julkaisuja 12

Erikoiskokoelmien käyttö

Aineisto kannattaa pyytää tutkittavaksi erikoiskokoelmista etukäteen sähköpostilla kirjasto@oulu.fi. Pyynnön voi tehdä myös asioimalla Tiedekirjasto Pegasuksen 1. krs asiakaspalvelussa, mutta aineiston toimittamiseen kannattaa aina varata aikaa. 

Aineistoa säilytetään asiakkaalle kirjaston asiakaspalvelussa, mistä sen saa päivälainaksi Tiedekirjasto Pegasuksen tiloihin. Joidenkin kokoelmien käyttöön vaaditaan etukäteen hankittu tutkimuslupa. Arvokkaimpien teosten ja käsikirjoitusaineistojen käytöstä sovitaan aina erikseen ja asiakkaan on allekirjoitettava erikoiskokoelmien käyttösopimus. Aineistoa käytettäessa on huomioitava voimassaoleva laki ja säädökset.