E-kirjat: Celia äänikirjat

Tietoja e-kirjoista, käytöstä ja käyttöoikeuksista

Celia äänikirjat lukemisesteisille

Jos olet lukemisesteinen ja opiskelet suomalaisessa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa, voit lainata kurssikirjoja maksutta Celiasta. Lainaamista varten sinun täytyy hankkia tunnukset Celian tuottaman verkkopalvelun käyttöön. Tarkista oikeus palveluihin Celian sivuilta.

Rekisteröidy Celian asiakkaaksi Oulun yliopiston kirjastossa
Voit liittyä Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi Oulun yliopiston kirjastossa. Kirjasto luo sinulle tunnukset Celian tuottaman verkkopalvelun käyttöön Tiedekirjasto Pegasuksen 1.krs:n palvelupisteellä. Lukemisesteestä ei tarvitse esittää todistusta.

Kirjasto neuvoo sinua myös lainaamiseen, kirjojen kuunteluun ja laitteiden käyttöön liittyvissä asioissa ja tekee kanssasi tilauksia sellaisista kurssikirjoista, joita Celiassa ei ole vielä valmiina.

Saavutettavat kurssikirjat
Celia tuottaa korkeakouluaineiston omiin valikoimiinsa, jos kirjaa ei ole saatavana asiakkaalle sopivassa, saavutettavassa muodossa muualta. Etsi ensin Celianet-verkkopalvelusta, löydätkö tarvitsemasi kirjan sieltä.

Lisätietoa Celian äänikirjoista
Ohjeet kirjojen käyttöön
Celianet – äänikirjakokoelma
Celian käyttösäännöt

E-kirjojen kuuntelu

E-kirjan kuuntelemiseen tarvitset e-kirjan, joka saavutettavassa muodossa, sekä ruudunlukuohjelman. Ruudunlukuohjelmia on sekä tietokoneille että mobiililaitteille; esim. Narrator (Windows) ja TalkBack (Android).

Celian sivuille on listattu korkeakoulujen yleisimpien e-aineistojen saavutettavuustietoja. Kaikki e-aineistot eivät ole vielä saavutettavassa muodossa.