Tiedonhakuopas /kone-, materiaali-, rakennustekniikka ja tuotantotalous: Kirjat

The Merriam-Webster Online Dictionary is based on the print version of Merriam-Webster's Collegiate® Dictionary, Eleventh Edition. The online dictionary includes the main A-Z listing of the Collegiate Dictionary, as well as the Abbreviations, Foreign Words and Phrases, Biographical Names, and Geographical Names sections of that book. It also includes 1,000 illustrations and 25 tables.

Sanastokeskus TSK:n kokoama ja ylläpitämä suorakäyttöinen termipankki. Se sisältää erikoisalojen — varsinkin tekniikan — termejä ja määritelmiä, jotka esitetään monikielisinä termitietueina.

TEPAn kielet ovat suomi, ruotsi ja muut pohjoismaiset kielet sekä englanti, saksa, ranska, venäjä (translitteroituna), espanja ja italia. Eniten TEPAssa on suomea, mutta usein termitietueissa on suomenkielisten termien ja määritelmien lisäksi vastineet 1—6 muulla kielellä.

Kaikkiaan TEPAssa on yli 100 000 termitietuetta. Määrä kasvaa vuosittain sitä mukaa kuin TSK saa käyttöönsä TEPAan soveltuvaa aineistoa.

Sanastoon on valittu n. 680 keskeistä alan sanaa: termin selitys suomeksi sekä käännökset ruotsiksi ja englanniksi. Sanaston tuottaa Metallinjalostajat ry.

Tuoteluettelo, josta voi hakea kaupallisten toimittajien (Aldrich, Fluka, Sigma, Supelco, Riedel-de Haën, Sigma RBI, Sigma Genosys, and Isotec) kemikaaleja tuotteen mm. rakenteeella, alirakenteella, nimellä, CAS-numerolla tai molekyylikaavalla.
Sisältää tietoja kemikaalien rakenteesta ja ominaisuuksista, kirjallisuusviitteitä sekä käyttöturvallisuustietoja.

This classic and well-known reference was originally published from 1926 - 1930 for the National Research Council in 7 volumes. It contains an enormous amount of critical data on inorganic and organic compounds, and pure substances. Featuring physical, thermodynamic, mechanical, and other key properties, it is a major reference source used by those involved in chemistry, physics, and engineering.

In 2003, Knovel undertook the conversion of this publication into full-text searchable electronic format that makes data easily accessible. 7 most important tables were made interactive for increased searchability and user-friendliness.

Originally published by Smithsonian Institution Press in 1954, this classic reference source comprises 901 tables of common physical and chemical data. The information provided is broad in scope. It is of general interest to scientists and engineers, and of particular interest to those involved with physics in its larger sense. In 2003, Knovel undertook the conversion of this publication into full-text searchable electronic format that makes data easily accessible.

Varastokirjasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtakunnallinen kirjasto, joka palvelee maamme tieteellisiä, yleisiä ja muita kirjastoja. Varastokirjaston tehtävä on vastaanottaa ja säilyttää suomalaisista kirjastoista siirrettävää aineistoa sekä asettaa se tarvitsijoiden käyttöön.

Luken muodostaneiden tutkimuslaitosten aikaisemmasta julkaisutuotannosta osan tiedot ovat järjestelmässä jo nyt ja kattavuus paranee jatkuvasti. Erityyppiset julkaisut on sijoitettu omiin kokoelmiinsa. Julkaisuhaun voi kohdistaa koko Jukuriin tai valittuun kokoelmaan.