MeSH eli Medical Subject Headings on englanninkielinen lääketieteellinen tesaurus eli jäsennelty asiasanasto. FinMeSH on suomenkielinen käännös sanastosta.
Duodecimin sanakirjat kokoavat yhteen erilaisia lääketieteen sanakirjoja, keskeisimpänä Lääketieteen termit sekä Suomi-englanti-suomi -sanakirjan. Termien merkityksen ja käännösten lisäksi hakuohjelmalla voidaan myös selvittää mm. termien lyhenteitä sekä koodeja ja ensisijaisia nimikkeitä suomenkielisissä luokituksissa. Ohjeet Terveysporttiin kirjautumiseen
Sanastoon on koottu tärkeimmät bioinformatiikan termit.
1990 luvun lopussa suomalaisista bioinformatiikka-asiantuntijoista koostuva Bioverkko päätti koota suomenkielisen bioinformatiikan sanaston. Tämän sanaston takoituksena oli yhtenäistää bioinformatiikan suomenkielistä sanastoa sekä luoda uusia suomenkielisiä termejä ja siten tukea bioinformatiikan opetusta ja tutkimusta. Sanaston ensimmäinen versio julkaistiin CSC:n WWW-sivuilla vuonna 2000. Vuonna 2011 CSC luovutti sanaston Bioninformatiikan seuran käyttöön,ylläpidettäväksi ja kehitettäväksi. Sanasto päivitettiin 2012, jolloin siihen sisällytettiin monia uusia termejä ja vanhentuneita poistettiin.
Lääketieteen englanninkielinen selittävä sanakirja, joka sisältää helposti ymmärrettäviä selityksiä yli 16 000:lle lääketieteen termille
MedTerms on lääketieteen englanninkielinen selittävä sanakirja, joka sisältää helposti ymmärrettäviä selityksiä yli 16 000:lle lääketieteen termille. Tämä internetissä vapaasti luettava sanakirja tarjoaa nopean pääsyn vaikeasti ja useasti väärin kirjoitettuihin lääketieteellisiin määritelmiin laajan aakkosellisen listan avulla.
The Merriam-Webster Online Dictionary is based on the print version of Merriam-Webster's Collegiate® Dictionary, Eleventh Edition. The online dictionary includes the main A-Z listing of the Collegiate Dictionary, as well as the Abbreviations, Foreign Words and Phrases, Biographical Names, and Geographical Names sections of that book. It also includes 1,000 illustrations and 25 tables.
Kemikaalit, lääkeaineet ja -valmisteet, biologisesti vaikuttavat aineet (yli 10 000 yksittäistä ainetta ja ryhmää). Orgaaniset nimireaktiot.
Encyclopedia of chemicals, drugs and biologicals with over 10,000 monographs on single substances or groups of related compounds. It also includes an appendix with monographs on organic name reactions.
Lääkeopas, joka sisältää tiedot kaikista Suomessa markkinoilla olevista lääkkeistä sekä tavallisimmista perusvoiteista, kliinisistä ravintovalmisteista ja CE-merkityistä terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista.
Tietoa tutkimusmenetelmistä, tutkimuksen tekemisestä ja tieteellisestä kirjoittamisesta. Sisältää kirjoja, sanakirjoja, hakuteoksia, lehtiartikkeleita, videoita ja podcasteja. | Ohje
Linkki avautuu uuteen ikkunaan