E-books

Tietokantalinkit

UniOulu

Oamk

EBSCO eBook Collection

Sisältö

EBSCO eBook Collection sisältää e-kirjoja eri tieteenaloilta.

  • Oulun yliopiston kokoelmassa on yli 250 000 e-kirjaa: vaihtuva Ebscon määrittelemä perussisältö (eBook Academic Collection) ja kirjaston erikseen hankkimia e-kirjoja.
  • Oamkin kokoelmassa on yli 8 500 e-kirjaa.
  • Enimmäkseen englanninkielisiä, paljon saksan-, espanjan- ja ranskankielisiä, myös useita muita kieliä.
  • Osaa kirjoista voi lukea rajoittamaton määrä populaa yhtä aikaa, osassa vain yksi kerrallaan.

Ebscoa voi käyttää tietokoneen selaimella ja Ebsco Mobile -sovelluksella.

Kirjoja voi lukea ja kuunnella selaimessa

  • EPUB- ja PDF-muotoisia kirjoja voi lukea selaimessa.
    • EPUB: skaalautuva, sisältää linkkejä mm. kirjan lähdeluetteloon, ei sisällä aina sivunumeroita.
    • PDF: ei sisällä ym. kaltaisia linkkejä, sisältää sivunumerot.
  • Kirjoja voi kuunnella (tekstistä puheeksi, text to speech).
  • Toisella luettavana olevaa kirjaa ei voi varata.

Kokonaisia kirjoja ei voi ladata

  • Koko DRM-suojatun kirjan lataaminen on estetty toistaiseksi.
  • Lataa-toiminnon alla on vain kirjan jonkin luvun tai sivujen sekä metatietojen lataus.

Kirjojen sivuja voi tallentaa ja tulostaa

  • Käyttöoikeudet: mm. ladattavien sivujen ja kopioitavan tekstin määrä.
  • EBSCO ebook Collection covers a large selection of academic subjects
  • Mostly in English, thousands of books in German, Spanish and French, also in other languages.
  • Unlimited simultaneous user access is available for most of the titles, but for some only one or three simultaneous users are allowed.

 

You can read and listen to e-books online in your browser

  • Just click Access options: EPUB full text or PDF full text. 
  • Integrated text-to-speech functionality for PDF- and EPUB-formatted eBooks.

 

E-books are NOT available for full download 

  • Full DRM-protected e-book downloads are temporarily disabled. 
     

Pages of an e-book can be printed or saved as PDFs

  • Permissions: the number of pages for downloading etc.

Ebsco Mobilen käyttöönotto vaihe vaiheelta

Ebscoa voi käyttää tietokoneen selaimella ja Ebsco Mobile -sovelluksella. Sovelluksessakin voit tehdä tiedonhakuja ja lukea artikkeleita ja kirjoja.

  • Asenna sovellus.
  • Käytä laitoksesi kanssa / Access with your institution -kohdassa hae instituutiosi oulu-sanalla.
  • Valitse omasi esim. Oulun yliopisto - University of Oulu.
  • Kirjaudu korkeakoulun tunnuksella (HAKA Login).
  • Klikkaa profiili-ikonia eli oikean alakulman ihmishahmoa ja Kirjaudu MyEBSCO -tilille omalla Ebsco-tunnuksellasi, jolloin saat synkronoitua julkaisulistasi tietokoneen ja mobiilisovelluksen välillä.

Ebsco Mobile installation step by step

Ebsco can be used with desktop computer browser and with mobile app. In EBSCO Mobile App you can e.g. search publications and read articles and books.

  • Install the app.
  • Tap Access with your institution to locate your institution e.g. Oulun yliopisto - University of Oulu.
  • Log in with the University of Oulu user account (HAKA login).
  • Tap the Profile icon in the bottom right corner and Sign in to EBSCO with your own Ebsco ID, allowing you to synchronize your publication list between your computer and the mobile app.

1/5: Sovelluksen asentamisen jälkeen

Valitse Käytä laitoksesi kanssa / Access with your institution.

2/5: Hae instituutiosi oulu-sanalla

Valitse korkeakoulusi eli Oulun yliopisto tai Oamk.

3/5: Kirjaudu korkeakoulusi tunnuksella

Haka-kirjautuminen tehdään Oula-Finnassa.

4/5: Kirjaudu vielä MyEBSCO-tilille

Klikkaa profiili-ikonia eli oikean alakulman ihmishahmoa.

5/5: Syötä MyEBSCO -tunnus

Valitse Kirjaudu MyEBSCO / Sign in to MyEBSCO.

Kun kirjaudut Ebsco-tunnuksellasi, saat synkronoitua julkaisulistasi tietokoneen ja mobiilisovelluksen välillä.

Käyttöliittymä

  • Kielen voi vaihtaa esim. suomeksi.

E-lehdet

  • HTML-muotoisia artikkeleita (Kokoteksti verkossa, Online full text) voi kuunnella ja kääntää esimerkiksi suomeksi. Käännöstä ei voi kuunnella.
  • PDF-muotoisia artikkeleita voi kuunnella.
  • Kuunneltavat artikkelit voi ladata mp3-muodossa.

E-kirjat

  • EPUB: näytön näkymää ja tekstin kokoa voi muuttaa.
  • PDF: näytön kokoa voi muuttaa.
  • Kirjoja voi kuunnella (tekstistä puheeksi, text to speech).

User interface

  • Interface language can be changed.

E-journals

  • HTML format articles (Online full text) can be listened to and translated. The translation cannot be listened to.
  • PDF format articles can be listened to.
  • Articles that can be listened to can be downloaded in mp3 format.

E-books

  • Change the size of the text for both PDF- and EPUB-formatted eBooks.
  • Integrated text-to-speech functionality for PDF- and EPUB-formatted eBooks.
  • Customize the spacing between lines, words, and characters for EPUB-formatted eBooks.