SciVal on työkalu, jonka avulla voi tarkastella 4600:n tutkimusyksikön ja 220:n maan tutkimuksen suorituskykyä. SciValin avulla voi tehokkaasti vertailla ja luonnehtia tutkimusta sekä analysoida tutkimusyhteistyötä halutulla tasolla kuten esimerkiksi yksittäisen tutkijan, tutkimusryhmän, tutkimusyksikön tai maan tasolla. SciVal käyttää Scopus-tietokannan sisältöä alkaen vuodesta 1996. SciValin käyttö vaatii rekisteröitymisen tietokantaan. SciVal metrics guidebook | Snowball metrics | Lisätietoja
Tietoja Oulun yliopiston asiantuntijoista ja heidän toiminnastaan. Omaa henkilöprofiiliaan on hyvä käydä täydentämässä esim. asiantuntijuuden ja erikoisosaamisten osalta. Profiilia voi muokata kirjautumisen jälkeen etusivun Oma profiili -painikkeesta. Ohjeita | Neuvonta
OuluCRIS-tutkimustietojärjestelmään kerätään ja siinä ylläpidetään tietoja Oulun yliopiston asiantuntijoista ja henkilökunnan julkaisuista, asiantuntijatehtävistä, opetusansioista, ulkomaisista vierailuista, taiteellisesta toiminnasta ja yliopiston laitosten järjestämistä tieteellisistä konferensseista. Se sisältää tietoja julkaisuista vuodesta 1998 ja suoritteista vuodesta 2009 lähtien.
Palvelussa tutkija voi ylläpitää julkaisuluetteloaan ja saa yksilöllisen ID:n. Lisätietoa
Voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoitteena on ratkaista nimi epäselvyyksiä tieteellisessä julkaisemisessa antamalla kullekin tutkijalle yksilöllinen tunniste.
UKRO – tietokanta EU:n tutkimusrahoituksesta on Iso-Britannian yliopistoille luotu palvelu, joka on tähän asti ottanut myös liitännäisjäseniä Iso-Britannian ulkopuolelta. Suomesta jäseniä ovat Helsingin yliopisto ja Oulun yliopisto. UKRO:n toimistossa Brysselissä seurataan EU:n ja muuta eurooppalaista ei-EU -tutkimusrahoitusta. Oulun yliopiston henkilökunta voi luoda oman profiilin UKRO:n palveluun ja saada omaan sähköpostiinsa tutkimusrahoitustiedotteita haluamaltaan alalta. Tietokanta on käytettävissä kaikilta yliopiston ip-osoitteella varustetuilta koneilta.
Elsevier-kustantamon työkalu, jonka avulla voit etsiä aiheellesi sopivaa lehteä yli 2000 top-lehden joukosta. Antaa myös tietoa lehtien hyväksymisprosenteista ja käsittelyajoista.
Työkalu omalle artikkelille sopivan julkaisun etsintään. Laaja kattavuus yli kustantajarajojen. Sopivaa lehteä etsitään oman artikkelin tiivistelmän tai otsikon avulla.
Opas sähköisten tutkimusaineistojen hallintaan. Tutkijoille ja kaikille tutkimusdatan hallinnasta kiinnostuneille tarkoitettu opas, johon on koottu datanhallinnan keskeisimmät osa-alueet sekä hyödyllisiä linkkejä.
Tutkimuksen tietoaineistot (TTA) -hankkeessa on laadittu datanhallinnan osa-alueet kattava Datanhallinnan opas apuvälineeksi tutkijoille ja kaikille datanhallinnasta kiinnostuneille. Oppaaseen on koottu datanhallinnan keskeisimmät osa-alueet, jotka jokaisen tutkimusjärjestelmän toimijan olisi hyvä ottaa huomioon. Tutkijan avuksi on laadittu datanhallinnan suunnittelun muistilista, jonka lisäksi opas sisältää taustatietoa mm. tutkimusprosessista ja olemassa olevista palveluista.
ATT-hankkeessa on valmisteilla käsikirja, joka on tarkoitettu tutkijoille, tutkimusryhmille, tutkimusorganisaatioille, päättäjille ja rahoittajille sekä kansalaisille.
AVAA eli Avointen aineistojen julkaisualusta on osa opetus- ja kulttuuriministeriön TTA-palveluita.AVAA - Avointen aineistojen julkaisualusta tarjoaa sovelluksia avointen tutkimusaineistojen hyödyntämiseen, kuten lataamiseen, tarkasteluun ja yhdistämiseen. Alustalla julkaistujen sovellusten kautta voi mm. ladata käytettäväksi ilmakehätieteilijöiden aineistoa, tarkastella saastepilvien leviämistä karttapohjalla tai käyttää avoimia paikkatietoaineistoja rajapintapalveluiden kautta. Käyttäjät, esimerkiksi tutkijaryhmät, voivat ilmoittaa myös oman organisaationsa palvelimella sijaitsevan web-sovelluksen tai web-sivun esittelyn julkaistavaksi sovellusgalleriassa.
tutkimusdatan hakupalvelu, joka sisältää tutkimuksen tietoaineistoja kuvailevia tietoja eli metatietoja.
Tutkija, tutkimusryhmä tai organisaatio voi Etsimen avulla julkaista tiedot omista aineistoistaan ja tarjota niitä laajempaan käyttöön. Kuvailutietojen perusteella käyttäjät voivat etsiä aineistoja ja arvioida löytämiensä aineistojen käyttökelpoisuutta tarpeisiinsa.
Metatietoja pääsee selaamaan ja lukemaan avoimesti kuka tahansa. Tietoja voi tallentaa tutkija, tutkimusryhmä tai muu datan tuottaja, mutta tietojen tallentaminen vaatii Haka-tunnistautumisen. Palvelua voi käyttää selaimen kautta tai avoimen rajapinnan yli.
Etsimeen kerätään vain metatiedot aineistoista, ei itse aineistoja. Etsin sisältää aineistoista mm. seuraavia tietoja: aineiston otsikko, käytetty kieli, kuka aineiston on laatinut, kuka sen omistaa ja miten aineiston saa käyttöönsä. Etsimeen lisättävien metatietojen tulee olla vähintään Etsimessä käytetyn minimimetatietomallin mukaisia. Mitä paremmin aineisto on kuvailtu, sitä paremmin se on löydettävissä ja hyödynnettävissä. Etsin tarjoaa URN-tunnisteen dataseteille ja mahdollistaa meriitin kertymisen myös tutkimusaineistoista.
Etsin on riippumaton aineistojen tallennuspaikasta, mutta se sisältää tietoja aineiston säilytyspaikasta ja käyttöoikeuksista. Aineistojen omistus- ja tekijänoikeudet säilyvät koskemattomina oikeudenhaltijoilla. Avoimuuden rajaaminen esim. henkilötietosuojasyistä on mahdollista aineiston omistajien kontrolloimalla menettelyllä. Avoimille aineistoille suositellaan Creative Commons -käyttöluvan Nimeä 4.0 Kansainvälinen käyttöä.
Etsin on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama palvelu suomalaisen tutkimusjärjestelmän toimijoille. Palvelun tuottaa CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) tarjoaa Suomen korkeakouluille ja SuomenAkatemian projekteille (akatemiahankkeet, huippuyksiköt, tutkimusohjelmat,tutkimusinfrastruktuurit) käyttöoikeutta IDA-säilytyspalvelussa. IDA ontutkimusjärjestelmän toimijoille suunnattu turvallinen ja helppokäyttöinentutkimusdatan säilytyspalvelu, jonka käyttöperiaatteet asettaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Tietoa Oulun yliopiston käytönnöistä.
Tutkimusaineistojen pitkäaikaissäilytysratkaisua (TTA-PAS) valmistellaan parhaillaan, ja palvelu tullaan ottamaan käyttöön todennäköisesti vuonna 2015.
Tietoa Yhteiskuntatieteellisessä tietoarkistossa (FSD) olevista koti- ja ulkomaisista yhteiskuntatieteellisistä tutkimusaineistoista.
Arkistossa on soveltuvin osin myös humanististen alojen, kasvatustieteiden ja terveystieteiden aineistoja. FSD:ssa ovat myös tutkimusmenetelmien opetusaineistot:
KvantiMOTV, kvantitatiivisten tutkimusmenetelmien oppimisympäristö ja
KvaliMOTV, kvalitatiivisten tutkimusmenetelmien verkko-oppikirja.
An open access data and publication repository for researchers who want to share multidisciplinary research results not available in other repositories. It was developed by and is hosted at CERN.
Dryad is an international disciplinary repository of data underlying scientific and medical publications.
Dryad is a curated general-purpose repository that makes data discoverable, freely reusable, and citable. The scientific, educational, and charitable mission of Dryad is to promote the availability of data underlying findings in the scientific literature for research and educational reuse.
Dryad originated from an initiative among a group of leading journals and scientific societies in evolutionary biology and ecology.
figshare is a repository where users can make all of their research outputs available in a citable, shareable and discoverable manner.
figshare allows users to upload any file format to be made visualisable in the browser so that figures, datasets, media, papers, posters, presentations and filesets can be disseminated in a way that the current scholarly publishing model does not allow.