Tutkijan ja tutkimuksen näkyvyys: Web of Science ja ResearcherID

Web of Science ja ResearcherID

ResearcherID-palvelussa tutkija voi ylläpitää julkaisuluetteloaan, liittää profiiliinsa tiedot niistä instituutioista, joissa hän on työskennellyt sekä seurata Web of Science -tietokannasta tulevia viittaustietojaan ja h-indeksiään. Oman profiilin luominen vaatii rekisteröitymisen ResearcherID-palveluun. Julkaisutiedot eivät päivity automaattisesti vaan niitä täytyy ylläpitää itse kytkemällä uudet julkaisut omaan profiiliinsa.

Julkaisujen lisäksi omista artikkeleista näkyvät myös ajantasaiset Web of Science -tietokannasta saadut viittaustiedot.
Kuvan lähde: ResearcherID 31.10.2014

ResearcherID -palvelu on kytketty Web of Science tietokantaan, josta julkaisujen liittäminen omaan profiiliin on helppoa. Julkaisuja voi liittää RIS-formaatissa myös muista tietokannoista tai viitteidenhallintaohjelmista. ResearcherID tilinsä voi myös kytkeä ORCID:iin, joilloin julkiaisu- ja profiilitiedot siirtyvät näiden kahden järjestelmän välillä.

Web of Science -tietokannasta löytyneiden artikkelien liittäminen omaan ResearcherID-profiiliin.
Kuvan lähde: Web of Science 18.11.2014