Siirry pääsisältöön

Hoitotyö: Artikkelit ja tietokannat

Alakohtaiset tiedonhakuoppaat | Oamk

Hoitoalojen artikkelitietokannat

    

Kotimaisia aineistoja

Ulkomaisia aineistoja

  

Tilaa artikkelikopio Varastokirjastosta

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat tilata Oula-Finnan kautta maksuttomia artikkelikopioita Varastokirjaston lehtikokoelmasta. Varastokirjasto lähettää artikkelikopion pdf-tiedostona asiakkaan sähköpostiin. 

Hae ensin haluamasi lehden tiedot esille Kuopion Varastokirjaston kokoelmasta.

Lehden hakeminen Oula-Finnasta

Tarkista, että haluamasi numero on saatavana Varastokirjastossa, ja kirjaudu sisään että voit tehdä tilauksen. Klikkaa ”Tilaa kopio lehden artikkelista” -linkkiä.

Saatavuustietojen tarkistaminen

Tarkista, että lomakkeella on sähköpostiosoitteesi. Kirjoita lomakkeen lisätietoja-kenttään haluamasi artikkelin tiedot, esim. vuosi, volyymi, numero, sivut, artikkelin tekijä ja nimi. Klikkaa lähetä-painiketta.

Artikkelikopio-lomakkeen täyttäminen

Varastokirjasto lähettää pyydetyn artikkelin pdf-tiedostona sähköpostiisi. Toimitusaika on yleensä 1-2 työpäivää.

Näyttöön perustuva tieto

Näyttöön perustuva käytäntö on parhaan saatavilla olevan ajantasaisen tiedon käyttöä potilaan hoidossa ja terveyden edistämisessä. Kansainväliset yhteistyöverkostot tuottavat suosituksia ja järjestelmällisiä katsauksia, joissa tieto vaikuttavista hoitomenetelmistä on helposti hyödynnettävissä. 

Vulnus Fennica

Vulnus Fennica on jatkuvasti päivittyvä, sähköinen haavanhoitotuoteopas, jota on julkaistu vuodesta 2004 alkaen, ensin painettuna ja nyt sähköisenä. Oppaassa on mukana noin lähes 500 haavahoitotuotetta.

Kirjaudu Oamkin käyttöliittymän kautta Oula-Finnassa. Kirjautumiseseen on vaihtoehtoisesti  käytössä myös Oamkin yhteinen käyttäjätunnus ja salasana. Pyydä tunnukset chatissa tai sähköpostitse kirjasto@oulu.fi.

Visible Body

3D-anatomiatietokanta sisältää anatomiamalleja, kuvia ja animaatioita ihmisen anatomiasta.  Käytössä on myös Human Anatomy Atlas -mobiilisovellus. Visible Body -opas

e-Anatomy