Hoitotyö: Artikkelit ja tietokannat

Hoitoalojen artikkelitietokannat

Kotimaisia aineistoja

Ulkomaisia aineistoja

Hae e-artikkeleja ulkomaisista e-lehdistä Oula-Finnassa:

Jos olet et ole kampuksella, ota VPN-yhteys koulun verkkoon tai kirjaudu sisään Finnaan, niin saat enemmän hakutuloksia ja sinulla on pääsy maksullisiin artikkeleihin.

Hae e-artikkeleja ulkomaisista e-lehdistä Google Scholarissa:

Jos olet et ole kampuksella, ota VPN-yhteys koulun verkkoon niin sinulla on pääsy myös maksullisiin artikkeleihin.

Tilaa artikkelikopio Varastokirjastosta

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat tilata Oula-Finnan kautta maksuttomia artikkelikopioita Varastokirjaston lehtikokoelmasta omaan sähköpostiosoitteeseen.

Hae ensin haluamasi lehden tiedot esille Kuopion Varastokirjaston kokoelmasta.

Tarkista, että haluamasi numero on saatavana Varastokirjastossa, ja kirjaudu sisään että voit tehdä tilauksen. Klikkaa ”Tilaa kopio lehden artikkelista” -linkkiä.

Tarkista, että lomakkeella on sähköpostiosoitteesi. Kirjoita lomakkeen lisätietoja-kenttään haluamasi artikkelin tiedot, esim. vuosi, volyymi, numero, sivut, artikkelin tekijä ja nimi. Klikkaa lähetä-painiketta.

Varastokirjasto lähettää pyydetyn artikkelin pdf-tiedostona sähköpostiisi. Toimitusaika on yleensä 1-2 työpäivää.

Näyttöön perustuva tieto

Näyttöön perustuva käytäntö on parhaan saatavilla olevan ajantasaisen tiedon käyttöä potilaan hoidossa ja terveyden edistämisessä. Kansainväliset yhteistyöverkostot tuottavat suosituksia ja järjestelmällisiä katsauksia, joissa tieto vaikuttavista hoitomenetelmistä on helposti hyödynnettävissä.

Vulnus Fennica

Vulnus Fennica on jatkuvasti päivittyvä, sähköinen haavanhoitotuoteopas, jota on julkaistu vuodesta 2004 alkaen, ensin painettuna ja nyt sähköisenä. Oppaassa on mukana noin lähes 500 haavahoitotuotetta.

Kirjautumisessa on käytössä Oamkin yhteinen käyttäjätunnus ja salasana. Tunnukset luovutetaan Oamkin ja OSAOn Kontinkankaan yksikön henkilökunnalle ja opiskelijoille. Tunnuksia säilytetään kirjaston salasanapankissa. Kirjautumisohjeet >> Käyttöehdot >>

Visible Body

3D-anatomiatietokanta sisältää anatomiamalleja, kuvia ja animaatioita ihmisen anatomiasta. Verkkoselaimen vaatimukset: Firefox, Chrome, Safari (v11 tai uudempi). Käytössä on myös Human Anatomy Atlas -mobiilisovellus.