Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Celian äänikirjat lukemisesteisille: Bookshare

Bookshare

Mikäli opinnoissa tarvitsemasi materiaali on englanninkielistä, kannattaa tutustua Bookshare-palvelun valikoimaan. Bookshare sisältää kuunneltavassa muodossa olevia e-kirjoja. Bookshare palvelu on maksullinen.

 

  1. Tutustu Bookshare-palveluun Celian sivuilla
  2. Mikäli kokoelmasta löytyy tarvitsemiasi kirjoja, ilmoittaudu Bookshare-jäseneksi.
  3. Tulosta sivulta Proof of Disability -lomake ja pyydä lomakkeelle allekirjoitus kampusopolta tai opintopsykologilta.
  4. Lähetä allekirjoitettu lomake Booksharelle tai pyydä opoa, opintopsykologia tai kirjastoa lähettämään kyseinen lomake, sähköpostiosoite löytyy lomakkeesta.
  5. Bookshare lähettää sinulle sähköpostitse tiedon, kun käyttäjätunnuksesi on aktivoitu. Celia maksaa liittymisen kustannukset. Ota yhteyttä Celian asiakaspalveluun ja ilmoita Bookshare-tunnuksesi aktivoinnista. Tällöin Celia ilmoittaa Booksharelle, että liittymislaskusi voidaan lähettää Celiaan.

Kuunteleminen Booksharessa

Booksharessa kirjoja voi kuunnella Bookshare Web Readerilla. Ohjelma toimii Google Chromella ja Safarilla. Ohjelmalla voi myös muokata lukunäkymää mm. fonttia ja fontin kokoa. Kirjoja voi kuunnella myös mobiililaitteilla, mutta tämä vaatii erillisen lukuohjelman, esim. Dolphin Easy Readerin lataamisen.