Kone- ja tuotantotekniikka: Hae kirjoja

Hae kirjaa nimellä:

Oulun kirjastot ovat kaikille avoimia, Oulaisten oppimiskeskus palvelee ainoastaan Oamkin opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Lainaajakortti on esitettävä aina lainaamisen yhteydessä.

Sama kortti käy kaikissa toimipisteissä. Lainat voi palauttaa mihin tahansa kirjaston toimipisteiseen riippumatta siitä, mistä aineisto alun perin on lainattu.

Aineistojen tarkat laina-ajat näet Oula-Finnasta

• Yleiskokoelma: 4 viikkoa
  • Kurssikirjakokoelma: 2 viikkoa
  • Lehdet: 2 viikkoa
  • CD-levyt: vaihtelee kirjastoittain
  • Nuotit: 4 viikkoa
  • DVD-aineisto: 2 viikkoa
  • Käsikirjastoaineisto yö- ja viikonloppulainoja

Lainoja on mahdollista uusia 20 kertaa, mikäli lainoihin ei kohdistu varauksia. Videotallenteiden uusimiskäytäntö vaihtelee kirjastoittain.

Lainat voi uusia Oula-Finnassa.

Lainat voi uusia myös kirjastossa, puhelimitse tai sähköpostitse (yhteystiedot). Puhelin- ja sähköpostiuusinnoissa asiakkaan on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä lainaajakortin numerolla.

Lainassa olevaan aineistoon voi tehdä varauksen Oula-Finnassa tai kirjaston asiakaspalvelupisteissä. Saatavana olevaa aineistoa voi myös pyytää noudettavaksi toimipisteestä toiseen. Varaaminen on maksutonta.

Saapuneista varauksista lähetetään ilmoitus sähköpostitse. Kirjeenä lähetettävästä saapumisilmoituksesta peritään 2 €, jos asiakas ei ole ilmoittanut sähköpostiosoitetta kirjastoon.

Asiakkaalla tulee olla kirjastokortti, jonka Oamkin opiskelijat ja henkilökunta saavat Tuudo-mobiilisovelluksen kautta. Kirjastokortti on esitettävä lainauksen yhteydessä.

Lainaaja sitoutuu kortin saadessaan noudattamaan kirjaston lainaus- (pdf-tiedosto) ja käyttösääntöjä (pdf-tiedosto). Lainaajakortti on henkilökohtainen, ja asiakas on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta. Vahingoittuneesta tai palauttamattomasta aineistosta peritään hinnaston mukainen korvaus.

Oamkin opiskelijoilta yhteystietoihin tallennetaan ensisijaisesti koulun sähköpostiosoite.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä kirjastoon!

E-kirjoja jo puolet kirjaston kokoelmista

Oulun ammattikorkeakoulun käyttöön on hankittu satoja tuhansia e-kirjoja. Suurin osa e-kirjoista on englanninkielisiä, mutta myös suomeksi löytyy satoja nimekkeitä.

E-kirjat on hankittu eri kustantajilta ja välittäjiltä, joten niitä löytyy monesta eri verkkopalvelusta. Oula-Finnastä löydät esimerkiksi kaikki kotimaiset e-kirjat.

Puuttuuko jotain oleellista?

Tee hankintaehdotus kirjastoon!

Aineiston tilaaminen Varastokirjastosta

Voit tilata Oula-Finnan kautta kirjoja myös Kuopion Varastokirjastosta. Kirjatilaus on maksuton.

• Kirjaudu sisään Oula-Finnaan

• Etsi kirja.

• Valitse Kuopion Varastokirjasto -välilehti.

• Avaa kirjan tiedot näytölle ja paina Tilaa aineisto -linkkiä, oikealta Varastokirjastotilaus-otsikon alta.

• Valitse noutokirjasto. Paina Lähetä-näppäintä.

• Sähköpostiisi tulee ilmoitus, kun kirja on noudettavissa noutokirjastosta.

• Tilaukset eivät näy lainatiedoissasi. Lainoja voi uusia kaukopalvelun kautta. Tilausta ei voi perua.

Muita kirjastotietokantoja

Etäkäyttö

Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kirjaston hankkimia maksullisia elektronisia aineistoja Oamkin verkon ulkopuolella. Kirjautumiseen tarvitaan studentsin/staffin käyttäjätunnus ja salasana.

Käyttöoikeudet

Kirjasto hankkii e-aineistoja sekä Kansalliskirjaston FinELib-konsortion kautta että suoraan aineistotoimittajilta. E-aineistosopimuksissa määritellään aineistojen käyttöoikeudet ja -rajoitukset. Tällaisia ovat esimerkiksi tulostukseen, linkityksiin ja lähdeviittauksiin liittyvät asiat. E-aineistoja ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.