Siirry pääsisältöön

Lääketiede ja terveystieteet: Lehdet

Hae lehtiä

Näin tarkistat kokotekstin saatavuuden:

 

1. Tarkista kokotekstilinkit

Klikkaa tietokannassa näkyviä kokotekstilinkkejä  ja -kuvakkeita. Linkit ovat monesti nimetty "Full text". Jotta käyttöoikeus tunnistettaisiin, varmista että olet kirjautunut tietokantaan kirjaston sivujen kautta. Lue lisää etäkäyttöohjeista. 

 

2. Tarkista Google Scholarilla

Kopioi viitetietokannasta tarvitsemasi artikkelin nimi. Kirjaudu Google Scholariin kirjaston sivujen kautta. Liitä artikkelin nimi hakukenttään. Joskus artikkelin nimen ympärille on tarpeen merkitä lainausmerkit, jolloin haetaan peräkkäin esiintyvää fraasia. Esim. "Nurse leaders as managers of ethically sustainable caring cultures". Google Scholar paikantaa aineistoja sekä maksullisista tietokannoista, joihin organisaatiolla on tilaus, että avoimista julkaisuarkistoista.

 

3. Tarkista Oula-Finnalla

Kirjaudu organisaatiosi Oula-Finnaan. Liitä artikkelin nimi hakukenttään ja klikkaa Oula-Finnan ulkomaisten artikkelien hakua. Joskus artikkelin nimen ympärille on tarpeen merkitä lainausmerkit, jolloin haetaan peräkkäin esiintyvää fraasia. Haku paikantaa aineistoja sekä maksullisista tietokannoista, joihin organisaatiollasi on tilaus, että useista avoimista julkaisuarkistoista. Mikäli et löydä kokotekstiä artikkelille, saatat löytää perushaun puolelta painetun lehden kokoelmatiedon. Painetun lehden voit lainata tai skannata tarvitsemasi artikkelin kirjastossa.

 

4. Tarkista Varastokirjaston kokoelma.

Maksuton artikkelikopiotilaus on Oula-Finnan palvelu, jonka kautta yliopiston ja Oamkin opiskelijat ja henkilökunta voivat tilata lehtiartikkeleita Kuopiossa sijaitsevasta Varastokirjastosta. Tarkista, että Varastokirjastossa on tarvitsemasi lehden numero. Liitä tilaukseen artikkelin tarkat julkaisutiedot. Artikkelikopio lähetetään valitsemaasi noutopaikkaan, josta voit noutaa tulosteen.

 

5. Tarkista saatavuus oman organisaatiosi ulkopuolelta

  • Voit tarkistaa Oamkin Oula-Finna näkymästä onko Oamkilla käyttöoikeus tarvitsemaasi aineistoon. Yliopistolaiset eivät voi etäkäyttää Oamkin aineistoja, mutta paikalliskäyttö on sallittua.

 

6. Tarkista mahdollisuus kaukolainaukseen

Mikäli aineistoa ei löydy lähialueen kirjastoista, se voi kuitenkin olla tilattavissa kaukolainana muualta Suomesta.

Elsevierin lehdet OYS:n verkossa

OYS:n verkossa siirryttäessä Elsevier-kokoelman e-lehtiin avautuu valintaikkuna (Choose organization), josta tulee valita vaihtoehto FINELIB - University of Oulu, Library.

Tehty valinta säilyy koko istunnon ajan eli väärän valinnan voi muuttaa vain kirjautumalla koneelta ulos ja uudestaan sisään.

 

  

Lehtiä vapaasti verkossa

 

ePress - kotimaiset sanomalehdet verkossa

 

ePress on sähköinen sanomalehtipalvelu, joka tarjoaa paikallis-ja maakuntalehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat digitaalisina näköisversioina, täysin samassa muodossa kuin painosta ilmestyvät painetut lehdet.

Mukana ovat suurimmat päivälehdet kuten Helsingin SanomatKaleva, Aamulehti, Lapin Kansa, Turun Sanomat. Lisäksi paljon alue- ja paikallislehtiä esim. Haapavesi-lehti, Iijokiseutu, Kalajokiseutu, Koillissanomat, Kokkola-lehti, Koti-Kajaani, Koti-Lappi, Lappilainen, Lounais-lappi, Nivala-lehti, Pohjolan Sanomat, Pyhäjokiseutu, Raahen Seutu, Rantalakeus, Rantapohja, Siikajokilaakso, Sotkamolehti.