Oula-Finna-opas

Käytä Kirjat, lehdet, tietokannat ym. osiota, kun etsit

  • tiettyä kirjaa: kotimainen tai kansainvälinen, painettu tai elektroninen
  • tiettyä lehteä: kotimainen tai kansainvälinen, painettu tai elektroninen
  • kirjoja aiheestasi.

Sisällöstä suuri osa on suomalaista, joten suomenkielisiä hakusanoja voi käyttää.

Oula-Finnaan luetteloidaan myös e-kirjat, joista suurin osa on englanninkielisiä. Siksi kannattaa hakea myös englanninkielisillä sanoilla.

Tietokannassa on kirjojen ja lehtien lisäksi opinnäytteitä (mm. Jultika ja Theseus), konferenssijulkaisuja, tietokantoja sekä Avointen oppimateriaalien kirjaston aineistot.

 

Oula-Finnan käyttöliittymässä voi hakea kirjaston tietokannan (Kirjat, lehdet, tietokannat ym.) lisäksi myös kansainvälisiä e-aineistoja, Kuopion Varastokirjaston tietokantaa ja kotimaisia artikkeleita.

E-aineistot

Kuopion Varastokirjasto

Kotimaisia artikkeleita

 

Oula-Finna-tietokannat / Oulun yliopisto

Oula-Finna-tietokannat / Oulun ammattikorkeakoulu

Lisätietoa Oula-Finnasta

Oula-Finna on Oulun yliopiston kirjaston tietokanta. Kuten kirjastotietokannat yleensä myös Oula-Finna on viitetietokanta. Kokotekstit löytyvät kirjaston hyllyistä painettuina tai linkkien takaa elektronisina; ne eivät sisälly itse tietokantaan, joten vain tietueiden sanoista voi hakea.

Tietueet sisältävät vähintään ns. bibliografiset eli lähdeluettelossa tarvittavat tiedot ja usein myös tiivistelmän ja sisällysluettelon. 

Tiedonhakumielessä Oula-Finna on kaikille avoin. Painettujen lehtien ja kirjojen lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti. Näiden aineistojen osalta Oulun yliopiston ja Oamkin Oula-Finnat ovat samansisältöiset.

Elektroniset aineistot, ostetut e-kirjat, e-lehdet ja tietokannat, ovat käytettävissä Oulun yliopiston verkossa, VPN-yhteydellä tai kirjautumalla Oulun yliopiston tai Oamkin tunnuksella (Haka Login).