Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Legacy RefWorks: Siirto-ohjeet tietokannoista

Siirto-ohjeet tietokannoista

Viitteiden siirtäminen tietokannoista RefWorksiin

Katso RefWorksin Importing From Online Data Vendors -listasta, ellei käyttämäsi tietokanta löydy tästä taulukosta.

Tietokanta

Tietokanta: viitteiden muuntaminen tekstimuotoon

Refworks: Filtteri (Import Filter/
Data Source)

Refworks: Tietokanta (Database)

Abi/INFORM (ProQuest)

Valitse viite
» Selected items » Export: to RefWorks

-

-

Academic Search Premier

Ks. Ebsco

-

-

ACM Digital Library

Avaa viite nimekkeestä
» valitse oikean laidan Export Formats -kohdasta BibTex
» klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta alakulmasta Download
» tallenna viite koneellesi

Huom! Ei valita ACM- formaattia (ACM Digital Library at eBridge), vaan BibTex, jolloin Database-valikosta voidaan valita: ACM Digital Library (BibTexFormat))

 

Tai samoin Notepadista kopioituna tekstinä.

BibTeX

ACM Digital Library (BibTeX format)

ADS Astrophysics Data System

Valitse viitteet ja näytön alalaidassa:
» Retrieve the above records in other formats or sort order -valitse Return:  RefWorks format + Load into Refworks
» paina Retrieve selected records
» Export to RefWorks

-

-

Aleksi

Manuaalisesti tallennuslomakkeen avulla. Käytetään esim.  Acta Universitatis Ouluensis-tyyliä.

-

-

America: History and Life

Ks. Ebsco

-

-

Arctic and Antarctic Regions

Ks. Ebsco

-

-

ARTO

Valitse viite / viitteet
» viitteidenhallinta »

Viitelistan muoto:
Valitaan: RefWorks vienti (viitteet suoraan RefWorksiin)

-

-

arXiv e-Print archive

Avaa viite
» References & Citations – NASA ADS

Bibtex entry for this abstract
» kopioi/tallenna viitetiedot

Import BibTeX-Multiple Databases

BibTeX

Multiple Databases

Biological Abstracts

Ks. Ovid

-

-

Blackwell Synergy

Ks. Wiley Interscience / Blackwell

-

-

Cab Abstracts

Ks. Ovid

-

-

Chemical Abstracts: SciFinder Scholar

Valitse viite
» kopioi/tallenna viitetiedot tagged format muodossa

CAS SciFinder

CAplus

CINAHL

Ks. Ebsco

-

-

Current Index to Statistics

Proceedings as: BibTeX

Viitteet kopioidaan ja siirretään tekstinä

BibTeX

Current Index to Statistics

Dawsonera

Avaa viite
» Read Online / 5 Min Preview (Dawsoneran tietokannan kautta, joihin ei käyttöoikeutta). Klikataan pois ne kirjat, joihin ei oikeutta ->
» Export to RefWorks

-

-

Dyabola

Manuaalisesti tallennuslomakkeen avulla.

-

-

Ebrary

Lisää tietokannan asetuksiin (My settings) rasti Show RefWorks buttons -kohtaan.
Viitelistaan viitteiden alapuolelle ilmestyy RefWorks-painike, jonka avulla voit siirtää viitteet suoraan RefWorksiin. Vaihtoehtoisesti voit tuoda viitteet Oulasta.

-

-

Ebsco:
Academic Search Premier  
America: History & Life 
Arctic & Antarctic Regions
Avery Index to Architectural Periodicals
Business Source Complete
CINAHL      
Communication & Mass Media Complete    
EconLit      
Service  
GeoRef      
GreenFILE      
Historical Abstracts      
LISTA - Library, Information Science & Technology Abstracts
MLA Intl Bibliography

HUOM:

EJS: Electronic Journals Service ks. EJS

Valitse viite
» siirrä kansioon (add to folder)
» avaa kansio (folder, folder view)
» valitse export
» valitse Direct Export to RefWorks ja paina save

-

-

ECCO - Eighteenth Century Collections Online

Valitse viite
» siirry Marked items –välilehdelle

Klikkaa Citation Tools- painiketta
» klikkaa Generate a Citation –ikonia

» Export to third party software: valitse RefWorks

 Klikkaa vielä kerran RefWorks- painiketta RefWorks Launched- otsikon alla

-

-

EEBO - Early English Books Online

Valitse viite
» avaa marked list
» Download records
» Select citation format: RefWorks (RIS)
» klikkaa RefWorks-linkkiä

-

-

EJS: Electronic Journal Service (Ebsco)

Aukaise viite
» klikkaa Export to citation manager -painiketta
» tallenna tiedosto koneellesi

RefWorksissa viite tuodaan omaan tietokantaan Import-toiminnon avulla.

RIS format

RIS format

Ellibs

Tuo viitteet Oulasta.

-

-

E-LIS

export to RefWorks (joko viite (viite erilleen klikkaamalla viitettä) tai viitelistan sivu kerrallaan)

-

-

Elsevier Science Direct

Ks. Science Direct

-

-

Emerald Journals

Valitse viite
For selected items » Please select
» Download citation »
Format RefWorks » Direct import
» Download citation data, Submit data to RefWorks

-

-

Eric

Ks. ProQuest

-

-

Fennica

Valitse viite
» viitteiden käsittely: RefWorks-vienti
» näytä/tallenna

-

-

Gale Virtual Reference Library

·         Cambridge Dictionary of Scientists

·         Countries and Their Cultures

·         Encyclopedia of Anthropology

·         Encyclopedia of Human Computer Interaction

·         Encyclopedia of Measurement and Statistics

Valitse viite tai viitteet (Mark)
» Marked Items
» Citation Tools
» Export to third party software: RefWorks, Export

RefWorks Launched:
RefWorks

-

-

Google Books

Mene About this book -kohdasta kirjan tietoihin
» Klikkaa sivun alareunassa Bibliographic information -osiossa kohta EndNote
» Tallenna tiedosto

Endnote View

 Endnote View

Google Scholar

Tarkista ennen hakua Scholar-asetukset:
» Lähdeluetteloiden hallintaohjelmat (Bibliography Manager)
» Valitse Näytä linkit ...hallintaohjelmaan (Show links to import citations into) RefWorks
Hakutuloksessa siirto viite kerrallaan
» Vie ohjelmaan RefWorks -linkki

-

-

GTK:n tietokannat, Fingeo

Kopioidaan viite

Viedään viite tekstinä RefWorksiin.

Valitaan Import Filteriksi University of Oulu ja Database: OULA(Oulu University Library)

University of Oulu

OULA

Helecon
·  CLASSIC & MIX

Valitse viite
» avaa viite
» lisää ostoskoriin
» tallenna viitteet RefWorksiin

-

-

Historical Abstracts

Ks. Ebsco

-

-

IEEE Xplore

Valitse viite/viitteet
» Download Citation
» valitse Citation only tai Citation with Abstract, valitse RefWorks
» Download Citation

-

-

IngentaConnect

Valitse viite / viitteet

Update marked list 
» Export options: plain text
» tallenna tai kopioi viite 

Ingenta

Online Articles

Inspec

Ks. Ovid

-

-

JSTOR

» valitse viite/viitteet 
» Export citations 
» Refworks

(Huomaa mahdollinen Pop-Upin esto, joka täytyy poistaa) 

-

-

Lecture Notes in Computer Science

ks. SpringerLink

-

-

Lisa

ks. ProQuest

-

-

Linguistics + Language

ks. ProQuest

-

-

Literature Resource Center (LRC)

Citation Tools -työkalun avulla

   

Econlit

ks. Ebsco

-

-

MathSciNet

» Batch Download: Citations (BibTeX)
» paina Retrieve marked
» valitse ja kopioi

BibTeX

MathSciNet

Medic

Yksittäisen viitteen siirto:
» osoita viitteen perässä näkyvää RefWorks-kuvaketta

Useamman viitteen siirto kerralla:
» valitse viitteet ja ota ne esille "Valitut"-linkistä
» tulostus/tallennusmuoto: RIS (RefWorks, EndNote...)
» saat esille viitteet RIS-muodossa tekstitiedostona
» valitse koko tekstitiedoston sisältö: "Select All" => "Copy"
tai tallenna tekstitiedosto
» RefWorks:ssa valitse toiminto Import
» Import Filter/Data Source = RIS Format,
Database = RIS Format
» Import From Text: liitä kopioimasi sisältö => "Paste"
tai tallentamasi tekstitiedosto: Import From Text File*
* jos tekstitiedostoa tuodessa ääkköset eivät näy oikein, valitse Encoding: "UTF-8"

-

-

Medline (Ovid)

Ks. Ovid

-

-

Melinda

Valitse viite / viitteet
» Kaikki, Valitut tai Tämä sivu
» RefWorks-vienti
» Toteuta

-

-

MLA International Bibliography

Ks. Ebsco

-

-

Nelli-portaali

Valitse viite (Pikahaku, monihaku)
» koko tietue -näkymä
» paina Refworks -painiketta

-

-

OULA-FINNA

Mene julkaisun tai artikkelin tietoihin.
Klikkaa Vie viite ja Vienti: Refworks. (Valitse RefWorksin legacy-versio.)

tai

Lisää julkaisu tai artikkeli suosikkeihin nasta-kuvakkeesta.
Mene sitten omiin suosikkeihin.
Valitse viitteet.
Klikkaa Vie valitut ja valitse aineistotyypiksi RefWorks. (Valitse RefWorksin legacy-versio.)

-

-

Ovid

·         Biological Abstracts

·         BIOSIS Previews

·         CAB Abstracts

·         FIAF

·         EBM-Reviews (Cochrane)

·         Inspec

·         Medline

·         PsycINFO

Valitse viite
» Osoita tuloslistan yläreunassa näkyvää Export-ikonia
» Valitse Export to -alasvetovalikosta kohta RefWorks ja Select Fields to Display -
  
kohdasta vaihtoehto Complete Reference. Osoita lopuksi Export Citation -painiketta.

-

-

Oxford

·         Music Online

Avaa viite
» Cite
» Export Citation
» tallenna tai kopioi viite

RIS Format

Oxford Art Online tai Oxford Music Online

Paperbase

Valitse viitteet ja paina Show selected. Kopioi viitteet.
RefWorksissa viitteet tuodaan Import-toiminnon avulla:
References -> Import -> valitse From text, liitä (paste) kopioidut viittet laatikkoon.

Paperbase

Paperbase

ProQuest-tietokannat

Export/Save

Alasvetovalikosta valitaan RefWorks

(Huom! Mahdollinen PoP-Upin esto)

-

-

PubMed

Valitse viitteet
» Osoita oikean yläreunan Send to -linkkiä ja valitse täältä kohta Citation manager ja osoita Create File-painiketta
» tallenna tiedosto selaimen Save as toiminnolla .nbib-muotoon
» Avaa RefWorks ja valitse References–valikosta Import
» valitse Import Filter –valikoista NLM PubMed ja Database-valikosta PubMed
» osoita Browse ja selaa tiedostosi esille ja osoita Import

TAI

Valitse viitteet
» Valitse vasemman yläreunan Summary -valikosta MEDLINE.
»Valitse ja kopioi teksti avautuvalta sivulta
» Avaa RefWorks ja valitse References–valikosta Import
» valitse From Text
» valitse Import Filter –valikoista NLM PubMed ja Database-valikosta PubMed
» sijoita kopioimasi teksti tekstilaatikkoon ja klikkaa Import

Huom!
Jos olet avannut viitteen PubMed:ssa, yläreunassa näkyy Summary:n tilalla Abstract.

-

-

PsycINFO

ks. ProQuest

-

-

 SAGE research methods

Export citations » Export citation to RefWoks
RefWorksissa:
» Valitse References -> Import
» Valitse filtteriksi RIS Format ja tietokannaksi RIS Format
» hae tallentamasi viite koneeltasi
» Klikkaa Import-kuvaketta

RIS Format 

RIS Format 

Science Direct

Valitse viite
» Export Citations
» Export format: RefWorks Direct Export

-

-

Scopus

Valitse viitteet
» osoita Export-kuvaketta
» Export format: RefWorks direct export. Output: esim. Complete 
» Export

-

-

SpringerLink

 Valitse viite (klikkaamalla)
» Export Citations
» Select Download -> Ref Works (RIS)
» Tallenna viite tai tuo Refworksiin tekstinä
RefWorksissa:
» Valitse References -> Import
» Valitse filtteriksi SpringerLink ja tietokannaksi SpringerLink - Refworks Tagged format
» hae tallentamasi viite koneeltasi
» Klikkaa Import-kuvaketta

 RIS Format

 RIS Format

Web of Science (ISI)

·         Arts and Humanities Citation Index

·         Science Citation Index

·         Social Sciences Citation Index

Valitse viitteet
» Save to RefWorks (Huom! Mahdollinen pop-upin esto)

 

 

Wiley Online Library / Blackwell

Valitse viitteet
» Export Citation
» Format: RefWorks
» Submit

-

-