Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Legacy RefWorks: Write-N-Cite (IV)

Mikä Write'n'cite on?

Write-N-Cite on RefWorksin apuohjelma, jonka avulla teet tekstin sisäiset viittaukset ja lähdeluettelon käsikirjoitukseesi (yhteensopivin Wordin kanssa). 

Write-N-Cite: ominaisuudet & vaihtoehdot

WNC III -ohje

Lähdeviitteet ja -luettelo käsikirjoitukseen: Write-N-Cite-apuohjelma (III-versio)

Write-N-Cite -ohjelma asennetaan RefWorksin Tools -valikon alta löytyvästä Write-N-Cite -linkistä. Kun ohjelma on asennettu, Word-ohjelmassa tai koneesi työpöydällä näkyy Write-N-Cite -painike.

 • Write-N-Cite -ohjelmaan kirjaudutaan omilla RefWorks-tunnuksilla, etäkäyttöä varten tarvitaan ryhmätunnus (Group Code), jonka saa sähköpostiin rekisteröitymisen yhteydessä
 • kun halutaan lisätä tekstiin viite, valitaan ensin dokumentista kohta, johon lähdeviite halutaan, sitten klikataan Write-N-Citessä siirrettävän viitteen kohdalla Cite-linkkiä
 • kun halutaan tehdä lähdeluettelo, tallennetaan teksti ja klikataan Write-N-Cite-ohjelmassa painiketta Bibliography
 • valitaan lähdeluetteloon sopiva muotoilu Output Style-valikosta
 • klikataan Create Bibliography -painiketta

Sivunumeron lisääminen lähdeviitteeseen Write-N-Cite-apuohjelmalla

Sivunumero voidaan lisätä lähdeviittaukseen Write-N-Citen Edit Citation -toiminnolla. Kaikki RefWorksin viittaustyylit eivät tue Write-N-Citen Specific Page -toimintoa eli siihen lisätty sivunumero ei välttämättä siirry tekstiin. Sivunumeron voi onneksi aina lisätä Text After -laatikkoon. Siihen voi lisätä myös muita lähdeviittaukseen eli sulkumerkkien sisään haluttuja tekstejä.

 • klikataan Write-N-Cite-laatikon yläosan Edit Citation-kohtaa
 • valitaan lähdeluetteloon sopiva muotoilu eli viittaustyyli Target output Style-valikosta
 • lisätään tarvittavat merkit ja sivunumero Text After-laatikkoon. Esimerkiksi jos viittaustyylissä sivunumerointi erotetaan kaksoispisteellä, Text After -laatikkoon kirjoitetaan kaksoispiste, välilyönti ja sivunumero, esim. [: 47]
 • Preview-kohdasta nähdään, miltä lähdeviittaus tulee näyttämään
 • tallennetaan (Save to Word).

Vaihto versio III:sta versio !V:een

Write-n-cite III- versiolla tehty dokumentti on helppo vaihtaa IV- versiolla käytettäväksi. Näpäytetään "convert"- painiketta:

Näin pääset alkuun Write'n'citen käytössä

Lataa koneellesi Write-n-cite-apuohjelma RefWorksin tools-valikosta.

Neljä helppoa askelta:

 • Avaa RefWorks-välilehti Word-ohjelmassa, kirjaudu Write-N-Cite:en
 • Valitse viittaustyyli
 • Lisää tekstin sisäiset viittaukset tai alaviitteet ja lähdeluettelo
 • Tallenna työsi
   

1. Avaa Write-N-Cite

Huom.:  Ensimmäisellä käyttökerralla sinulla täytyy olla verkkoyhteys voidaksesi kirjautua RefWorksiin ja synkronoidaksesi Write-n-cite:n RefWorks-tietokantasi kanssa.

Vinkki: Useimmiten Write-n-citestä ei tarvitse kirjautua ulos, poikkeuksena WNC:n käyttö sellaisella julkisella koneella, jonne ei tarvitse kirjautua henkilökohtaisella tunnuksella. 

Kirjautuminen Write-N-Cite for Windows -ohjelmaan:

1. Avaa Wordin RefWorks/ProQuest-välilehti. 

 

2. Settings-kohdassa klikkaa Log In -painiketta.

 

3. Jos tiedät organisaation ryhmätunnuksen, syötä se sekä RefWorks-käyttäjätunnuksesi ja -salasanasi. Uusimmassa Write-N-Cite:n versiossa ryhmätunnusta ei tarvita.

4. Jos et tiedä ryhmätunnusta, voit katsoa kirjautumistunnuksen (Login Code) RefWorksin Tools-valikon Write-n-Cite-sivulta.  Tämä koodi on näkyvissä vain sinulle ja on voimassa neljä tuntia. Sillä korvaat myös käyttäjätunnuksen ja salasanan. 

 

Huom. Et tarvitse jokaisella WNC-käyttökerralla uutta kirjautumiskoodia. Tarvitset sitä silloin kun olet kirjautunut WNC:ta ulos.

Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa, WNC synkronisoi RefWorks-tilisi automaattisesti. Tässä saattaa mennä useita minuutteja. Synkronisoinnissa viitteesi, kansiosi ja viittaustyylisi siirtyvät Wordin RefWorks-välilehden Write-n-citeen.

Joka kerta kun avaat Word-dokumentin, WNC tarkistaa automaattisesti RefWorks-tilisi uusien viitteiden tai viittaustyylien muutosten varalta. Punainen palkki alareunassa näyttää miten synkronointi etenee. 

Voit käyttää Wordia samanaikaisesti, mutta Write-N-Cite-toiminnot ovat käytössä vasta synkronoinnin valmistuttua.

 

2.  Valitse viittaustyyli

Valitse työsi viittaustyyli. Viittaukset tai alaviitteet näkyvät dokumentissasi sillä viittaustyylillä, jonka olet valinnut. Voit aina vaihtaa tyyliä myöhemmin, jos sinulla on siihen tarvetta.

1. Valitse tyyli Style-vetovalikosta. Siellä on lista RefWorksin popular styles -tyyleistä.

2. Klikkaa tyylin nimeä tai valitse Select Other Style nähdäksesi henkilökohtaiset suosikkisi (favourites RefWorksissa) tai eri oppiaineissa käytössä olevat (group favorites) tyylit.

3. Voit vaihtaa viittaustyylin ja muotoilla työsi uudelleen milloin tahansa klikkaamalla Style-kohtaa ja valitsemalla uuden viittaustyylin.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Huom.: Jos viittaustyyli, jota tarvitset, ei ole popular styles-, favourites- tai group favourites -listoissa, kirjaudu RefWorks-tilillesi ja lisää se käyttämällä Output Style Manageria.  Kun olet lisännyt tyylin, klikkaa Sync My Database -painiketta saadaksesi WNC:n ajan tasalle.

3.  Lisää lähdeviitteet tai alaviitteet ja lähdeluettelo

1.  Klikkaa Insert Citation ja Insert New avataksesi insert/edit citation -laatikon. Jos olet aikaisemman käyttänyt WNC:a, näkyvillä on aikaisemmin käyttämiäsi viitteitä.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Kun Insert/Edit Citation -laatikko on näkyvillä, voit selata lähdeviitteitä kansioittain tai katsoa kaikkia yhtä aikaa (voit järjestää ne tekijän, vuoden tai nimekkeen mukaan) tai voit hakea tiettyä viitettä.         

 Kansionäkymä:          

 

 

 

 

 

Viitelistanäkymä:

        

                                                                         

Voit paikallistaa lähdeviitteet käyttämällä hakulaatikkoa. Haku kohdistuu viitteen kaikkiin tietoihin. 
Vihje:  Klikkaamalla oikeaa hiiren painiketta saat näkyviin kaikki lähdeviitteen tiedot.

 

Kaikki tiedot -näkymä:

 

3.  Klikkaa lähdeviitettä, jonka haluat liittää työhösi. Näät esikatselu-laatikossa viitteesi valitsemasi viittaustyylin mukaisena. 

 

4. Klikkaa OK ja lähdeviite siirtyy Word-dokumenttiisi. Jos haluat palata Insert/Edit Citation -ikkunaan, tuplaklikkaa lähdeviitettä.
Vihje:  Jos sinun tarvitsee lisätä toinen lähde samaan kohtaa, klikkaa + -painiketta Compose Citation -alueella.

5. Lisätäksesi alaviitteen valitse Make Footnote -kohta Edit Reference -alueella. Kun teet alaviitteitä, et voi vaihtaa viittaustyyliä tekstin sisäisiksi viittauksiksi. Voit kuitenkin tehdä uudet tekstin sisäiset viittaukset. 

6. Voit lisätä lähdeluettelon milloin vain kirjoittamisen aikana. Klikkaa Bibliography Options, Insert Bibliography.  Huom.: lähdeluettelo muodostuu työssäsi siihen kohtaan missä kursori on. Lähdeluettelon voi poistaa painamalla Remove Bibliography and tekemällä lähdeluettelon uudelleen oikeaan kohtaan. Käytä lähdeluettelon poistamiseen aina tätä toimintoa, älä editoi lähdeluetteloa pois Word:n toiminnoilla!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Huom! Lähdeviittaus poistetaan tekstistä valitsemalla viittaus ja painamalla näppäimistön Delete-nappia. Jos poistat viittauksen tekstistä, klikkaa Reapply Output Style, jolloin tarpeeton lähde poistuu myös lähdeluettelosta.

4. Tallenna työsi