Kemian, prosessi- ja ympäristötekniikan sekä kaivannaisalan tiedonhakuopas: Opinnäytteet

Apua tiedonhakuun

Tietopalvelu opastaa ja auttaa etsiessäsi tietoa opinnäytetyön aiheesta. Ota yhteyttä ja varaa aika!

email: informationservice (at) oulu.fi

Tietopalvelun varauslomake

Ohjeita lopputöiden tekemiseen

Kemian laitoksen ohjeita

Teknillisen tiedekunnan diplomityöohjeet

Ohjeet sähköisen opinnäytteen palauttamiseen

• Laturi-järjestelmän avulla opiskelijat voivat syöttää valmiin pro gradu- tai diplomityön tarkastettavaksi sekä tallennettavaksi yliopiston arkistoon ja kirjastoon.
  • Muuntaja on www-palvelu, jonka avulla voidaan muuntaa esim. Microsoft Word -tiedostoja tiedostoja PDF/A-tiedostoiksi.
  • Urkund on Oulun yliopistossa käytössä oleva plagioinnintunnistusjärjestelmä

Opinnäytteet

Sähköiset opinnäytteet Jultikassa

• Voit rajata listaa mm. opinnäytteen tyypin (kandidaatintyö, pro gradu, diplomityö, väitöskirja) ja oppiaineen mukaan.
  • Osa opinnäytteistä on tekijän luvalla avoimesti saatavilla. Kaikki sähköiset opinnäytteet ovat luettavissa kirjastossa eGradu-työasemilla.

Teknillisen tiedekunnan uusimpia opinnäytteitä:

Muiden Suomen yliopistojen opinnäytteitä ja julkaisuja

Tampereen yliopisto

Tampereen teknillinen yliopisto

Tutkimusmenetelmät

Kielenhuolto

Hyvä muistaa

Ota viitteidenhallintaohjelma käyttöön heti, kun aloitat tiedonhaun seminaarityötä, opinnäytetyötä tai tutkimusta varten. Lähdeviitteesi pysyvät järjestyksessä ja lähdeluettelon tekeminen on helppoa.

Viitteidenhallinta

uusirefworks

Siirrä hyvät viitteet talteen RefWorks- tai New RefWorks -viitteidenhallintaohjelmaan.

RefWorksin avulla voit:
- luoda tietokannan itse valituista viitteistä
- kirjoittaa lähdeviitteet tekstiin
- tehdä lähdeluettelon
- jakaa viitteitä muille

RefWorks-opas

New RefWorks -opas

Lisäksi avoimesti saatavia viitteidenhallintaohjelmia: Mendeley, BibTeX, Zotero,