Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Mendeley: Aloita Mendeleyn käyttö

Viitteidenhallintaohjelma

Mikä on Mendeley?

Mendeleyssä yhdistyvät viitteiden hallinta ja akateeminen verkostoituminen. Mendeleytä voi käyttää sekä omalle koneelle asennettavan käyttöliittymän että webin kautta.

Mendeleyn apuohjelmat:

  • Mendeley Cite on MS Wordin kanssa toimiva apuohjelma, jolla voit kätevästi tehdä tekstiviittaukset ja lähdeluettelon.
  • Web Importer on selaimeen asennettava apuohjelma, jolla voit kätevästi tallentaa viitteitä ja dokumentteja omalle tilillesi
  • Mendeley Reference Manager on omalle koneelle asennettava käyttöliittymä, jolla voit organisoida viitteitä ja dokumentteja.

 

Luo Mendeley-tili 

Aloita tekemällä itsellesi Mendeley-tili (Create a free account). Kirjauduttuasi saat käyttöösi tallennustilaa viitteiden ja pdf-dokumenttien tallentamiseksi kirjastoosi (Library).

Jos sinulla jo on tili jossain Elsevierin palvelussa, kuten Scopuksessa tai ScienceDirectissä, kannattaa käyttää samaa tunnusta myös Mendeleyssä. Voit siinä tapauksessa kirjautua suoraan Mendeleyhin. 

Mendeley on ilmainen ja vapaasti käytettävä ohjelma ja myös tilin luominen on maksutonta. Mendeleystä on saatavan myös maksullinen Premium -tilaus, mutta Oulun yliopiston kirjastolla ei ole sopimusta Mendeleyn kanssa. 

Asenna apuohjelmat

 

Mendeley Cite

Viittausten ja lähdeluettelon lisäämiseksi tekstiin tarvitset Mendeley Cite -apuohjelman. Se toimii Microsoft Word 2016 ja uudempien versioiden kanssa, myös O365-versiossa. Voit asentaa Mendeley Citen suoraan Wordista Lisää/Insert -valikosta:

 

Mendeley Web Importer

Web Importerin avulla voit siirtää viitteitä ja kokonaisia artikkeleita Mendeley-kirjastoosi (My Library).

Asenna ohjelma Web Importer Mendeleyn sivulta. Web importer toimii Chromessa, Firefoxissa ja Edgessä. Seuraa ohjeita.

Asentamisen jälkeen selaimen kirjanmerkkipalkissa/kirjanmerkeissä näkyy punainen Mendeley-kuvake tai Save to Mendeley -painike.

 

Mendeley Reference Manager

Reference Managerin avulla voit organisoida ja muotoilla Mendeleyhin tallentamiasi viitteitä, lukea dokumentteja ja tehdä niihin merkintöjä omalla koneellasi. Lataa ja asenna ohjelma Reference Managerin sivulta.