ProQuest-opas

Haun kohdistaminen hakukenttiin eli hakutyypin valinta

• Anywhere except full text - NOFT on oletushakutyyppi, joka hakee kentistä otsikko, asiasanat, tiivistelmä.
  • Anywhere hakee myös kokoteksteistä eli kirjojen sisällöistä ja artikkeleiden PDF:istä sellaisissa tietokannoissa, jotka sisältävät kokotekstejä. Laajentaa hakua suuremman haettavan tekstimäärän vuoksi.
  • Document title - TI hakee julkaisujen otsikoista. Rajaa hakua pienemmän haettavan tekstimäärän vuoksi.

Hakutuloksen hienosäätö

Laajennus:

• Show results outside my library's subscription: laajentaa hakua yliopiston tilaamia tietokantoja laajemmalle.

Rajaukset (Limit to):

• Full text: löytää vain ProQuestin tietokantojen kokotekstit. Kokotekstejä on saatavilla myös muista tietokannoista: linkityspalvelun linkki, jolla pääsee artikkelin kokotekstiin, jos kokotekstiä ei ole ProQuestin tietokannoissa: External Link Icon.
  • Peer reviewed: vertaisarvioidut lehdet.

Hakutuloksen lajittelu

• Relevance: relevanssia lisäävät mm. hakusanaosumien useus, hakusanan harvinaisuus, hakusanan paikka tietueessa.
    Katkaisumerkillä haettuja termejä ei huomioida relevanssilajittelussa. Jos haussasi on katkaisumerkillisiä ja -merkittömiä sanoja, katkaisumerkittömät sanat korostuvat relevanssilajittelussa.

• Oldest first / Most recent first: julkaisuvuoteen liittyvä järjestys.