ProQuest-opas

Kaikkia ProQuestin tietokantoja voi käyttää samalla käyttöliittymällä, joten haun voi tehdä kaikista tietokannoista yhtä aikaa tai yhdestä/useammasta erikseen.

ProQuest-käyttöliittymässä tietokannat on listattu nimen mukaan ja aiheittain. Tietokantojen valinta löytyy hakulaatikon yläpuolelta ja hampurilaiskuvakkeesta kohdasta Change Databases.

Voit hakea aluksi, tai jopa aina, kaikista tietokannoista yhtäaikaa, jolloin käytössäsi on ikään kuin yksi iso monitieteinen tietokanta.

Kun haetaan vain yhdestä tietokannasta kerrallaan, joudutaan tekemään sama haku kaikissa käyttökelpoisissa tietokannoissa, mutta

  • hakutyyppejä voi olla käytössä enemmän
  • näkyvillä on tietokantakohtaiset rajaukset
  • saadaan tietokantavalinnalla jo rajattua hakua.

Tietokantalistassa tietokantoja on niputettu jopa kolmeen tasoon:

Tieteellisten lehtien kokotekstejä

  • Tieteellisten vertaisarvioitujen lehtien artikkelit saa rajattua Peer reviewed -rajauksella.
  • ProQuestin tietokannoissa on paljon kokotekstilehtiä. Tietokannoista puuttuviin kokoteksteihin voi päästä tarjolla olevalla linkityspalvelun linkillä: External Link Icon.

E-kirjoja 

Tieteellisten vertaisarvioitujen lehtien artikkelit saa rajattua Peer reviewed -rajauksella. Tämä rajaus poistaa hakutuloksesta kirjoja. E-kirjoja on siksi syytä hakea yksistään, eli ottaa haettavaksi vain Ebook Central -e-kirjatietokanta. Oulun yliopiston tilaus sisältää noin 400 e-kirjaa.

ProQuest-tietokannat / Oulun yliopisto

ProQuestia saavat käyttää yliopiston opiskelijat ja henkilökunta, etäkäytössä yliopiston tunnuksilla (Haka Login tai VPN-yhteys), OYS:n henkilökunta ja kirjaston paikallisasiakkaat.

ABI/INFORM | Accounting, Tax & Banking Collection | Applied Social Sciences Index & Abstracts (ASSIA) | Asian & European Business Collection | Business Market Research Collection | Canadian Business & Current Affairs Database | Coronavirus Research Database | Criminal Justice Database | Early English Books Online | Ebook Central | Education Database | ERIC | International Bibliography of the Social Sciences (IBSS) | Library & Information Science Abstracts (LISA) | Library Science Database | Linguistics and Language Behavior Abstracts (LLBA) | Linguistics Database | National Criminal Justice Reference Service (NCJRS) Abstracts Database | PAIS (Public Affairs Information Service) Index | Policy File Index | Political Science Database | Social Science Database | Social Services Abstracts | Sociological Abstracts | Sociology Database | Worldwide Political Science Abstracts .