Kirjaston oppaat: Web of Science -opas: Web of Science

Web of Science & JCR / Oulun yliopisto

Web of Science | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
ProQuest Dissertations & Theses Citation Index in Web of Science | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
ProQuest Dissertations & Theses Citation Index (1637-present) in Web of Science databases. Curated collection of multi-disciplinary dissertations and theses from around the world, offering over 5 million citations and 3 million full-text works from thousands of universities. | Web of Science -opas
Journal Citation Reports (JCR) | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Web of Science -tietokannan viittausaineistoon perustuvat lehtien Impact Factor (IF) -arvot löytyvät JCR-tietokannasta. Lisätietoa JCR-tietokannasta | Lisätietoa Impact Factorista | JCR Support & Training

Web of Sciencea saavat käyttää yliopiston opiskelijat ja henkilökunta, etäkäytössä yliopiston tunnuksilla (Haka Login tai VPN-yhteys), OYS:n henkilökunta ja kirjaston paikallisasiakkaat.

Lisätietoa WoS:sta

Web of Science Training
Videos and user guides that help you navigate and utilize Web of Science.
Web of Science coverage details
Web of Science databases
Web of Science databases (videos)
Support and training (Clarivate)

Web of Science citation reports
Kansallinen julkaisumetriikkaopas: Web of Science
Kansallinen julkaisumetriikkaopas: tietokantojen vertailua
Vertailussa Web of Science, Scopus, Dimensions ja Google Scholar.

Web of Science Core Collection

Vertaisarvioituja lehtiä, ammattilehtiä, kirjoja, konferenssijulkaisuja.
Vanhimmat julkaisut Oulun yliopiston tilauksen mukaan, uusimmat uunituoreita, jopa in press -vaiheessa.
Core Collectionin lisäksi haettavissa: KCI-Korean Journal Index, MEDLINE, Preprint Citation Index, SciELO Citation Index ja Grants Index.

Oulun yliopiston Core Collection -tilaus

Science Citation Index Expanded (SCI-E) vuodesta 1975
Social Sciences Citation Index (SSCI) vuodesta 1975
Arts & Humanities Citation Index (AHCI) vuodesta 1975
Conference Proceedings Citation Index Science (CPCI-S) vuodesta 1990
Conference Proceedings Citation Index Social Science & Humanities (CPCI-SSH) vuodesta 1990
Emerging Sources Citation Index (ESCI) vuodesta 2015
ProQuest Dissertations & Theses Citation Index.

Web of Science on viitetietokanta

Web of Science sisältää tieteellisten julkaisujensa bibliografiset tiedot ja tiivistelmät.
Web of Science ei ole kokotekstitietokanta. Mahdolliseen kokotekstiin pääsee tarjolla olevalla linkillä.

Julkaisuja haetaan Documents-haun Documents-välilehdellä

Oletuksena hakee vain Web of Science Core Collectionista.
Core Collectionin lisäksi haettavissa: KCI-Korean Journal Index, MEDLINE, Preprint Citation Index, SciELO Citation Index ja Grants Index.

Web of Science All Databases Search

Web of Science on viittaustietokanta

Myös lähdeluetteloiden julkaisut tallennetaan. Näin on tehty vuodesta 1900 lähtien ilmestyneille julkaisuille.
Viittaavat julkaisut (Citations) ja viitatut julkaisut (Cited references) saa haun jälkeen kullekin julkaisulle.
Viitattuja kirjoittajia ja julkaisuja voi myös hakea erikseen Documents-haun Cited references -välilehdellä.

Web of Sciencea voi käyttää viittausanalyysiin, jossa artikkelin saamien viittausten perusteella arvioidaan

artikkeleita
lehtiä
tutkijoita, esim. H-indeksi
tutkijoiden affiliaatioita eli esimerkiksi yliopistoja, yliopistorankingit
maita.

Oulun yliopiston tilaukseen kuuluu Journal and Highly Cited Data, joka kattaa aineistot

Journal Citation Reports
Essential Science Indicators.

Journal Citation Reports (JCR) | UniOulu Linkki avautuu uuteen ikkunaan
- Linkki avautuu uuteen ikkunaan
Web of Science -tietokannan viittausaineistoon perustuvat lehtien Impact Factor (IF) -arvot löytyvät JCR-tietokannasta. Lisätietoa JCR-tietokannasta | Lisätietoa Impact Factorista | JCR Support & Training

Lisäksi käytössä on WoS-aineistoa tilaaville tarkoitettu viitteidenhallintajärjestelmä EndNote Basic.

Saavutettavuus | Web of Science

Web of Science Voluntary Product Accessibility Template (VPAT)

Web of Science -uutisia

Web of Science Release notes

APUA TIEDONHAKUUN

Sähköposti
informationservice(at)oulu.fi
Varaa aika tiedonhaun ohjaukseen
yksin tai yhdessä, etäyhteydellä tai paikan päällä.
Chatti
ma–pe klo 9–15
Puhelimitse tai paikan päällä kirjastoissa
Tietopalvelu toimipisteissä: Pegasus-kirjasto, Lääketieteen kirjasto, Soten kirjasto, Oulaisten oppimiskeskus.
Kirjaston tietoiskut – osallistu helposti Zoomissa
Tietoiskut on tarkoitettu Oulun yliopiston ja Oamkin opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä  OYSin henkilökunnalle. Ei ennakkoilmoittautumista, ellei toisin mainita.